A twórzcie sobie i na PC,nie mam nic przeciwkokisiel pisze: Nie odbierajcie Nam chęci tworzenia na PC!!!!

Jak się tworzy na PC nie ma graniccarrion pisze:Zebym zrozumial te nowe/stare...
Jesli naszkicuje cos na pc (timanthes, gfx2, photoshop, p1) dopracuje, a potem zgram na mmc/1541ultimate to tak jak bym uzyl skanu? Bardzo czesto uzywam photoshopa (np moj pic vatican incident) i w sumie wspiera moj pomysl na pic tak samo jak pod koniec timanthes czy nufli editor...
Pogubilem sie seba z twoimi teoriami...
Krotko co moge a co nie moge?
Dobrze to ująłeś: naszkicuję. Wielu grafików używa podpurek, ale nie używa skanów i konwertów.carrion pisze:Zebym zrozumial te nowe/stare...
Jesli naszkicuje cos na pc (timanthes, gfx2, photoshop, p1) dopracuje, a potem zgram na mmc/1541ultimate to tak jak bym uzyl skanu?
Carrion napisał: naszkicuję, więc gdzie tu skan? Nie wiem,ale ja też zaraz się w tym pogubię.kisiel pisze:Kasiu a co za różnica skaner mechaniczny od ręcznego (grid)?
I tak po etapie skanowania musisz obrobić ręcznie.
Kisielku miałam cały czas na myśli skanowanie, jak w moim przykładzie. Przerysowanie z oryginału to jest sztuka i wcale nie taka łatwa.kisiel pisze:Carrion rysował babę z fotografi na party w Tarnowie, sam widziałem.
Wedlug starych przepisow nie mozesz uzywac wymienionego przez Ciebie sprzetu i narzedzi. Niewazne czy to grafika originalna, przerysowana 1:1 czy bazowana na referencjach. Na Silesii obowiazuje regula ze nie mozna przewalac grafiki z grzyba, ty przewalasz z maca wiec spoko. Ja przewalam z grzyba wiec mozna mnie wywalic z kompocarrion pisze:Pogubilem sie seba z twoimi teoriami...
Krotko co moge a co nie moge?
a jak nie to:No a normalne gfx kompo to tylko originalne grafiki (tak jak na Breakpoint, Riverwash), mialbym wtedy jakies szanse..
Skoro normalnie nie daje rady to kombinuje?Jesli moje postulaty dotyczace drugiej grafiki i regul hardware kompo nie zostana uwzglednione to nie bede w tym roku sponsorowal Silesia Party.
no przepraszam za to zielone, jednak nie wiem nic w tym temacie, moglem kogos urazic porownujac do narkomana. Mam nadzieje ze i Ciebie Zieloku ten kolor nie urazil...zielok pisze:- nie będę cytował ale moja tolerancja odnoście czytania bzdur (sorry Raf ale twój tekst był żałosny i to on u mnie przebił dno) właśnie została przekroczona po tym poście (niektóre wcześniejsze wypociny niektórych ludzi oczywiście także miały na to wpływ i to już od pewnego czasu).Raf pisze:...
Cóż po raz drugi robię sobie przerwę z c64scene.pl. Nie wiem na jak długo może kiedyś wrócę, może nie. Wesołych świąt!
ps. Róbcie coś na c64 a nie pierdolcie.