Help please
112 GB zassane z Assembly, micro sd 128 GB w formacie exFAT, rozdzielacz USB z gniazdem na micro sd - Ultimate nie widzi. Wykluczając pendrive wsadziłem do Ultimate samą micro - nie widzi. Gdzie przyczyna? Format karty?
Wczesny Ultimate a karta sd 128 GB
Wczesny Ultimate a karta sd 128 GB
Oczko się urwało! Temu misiu!
Re: Wczesny Ultimate a karta sd 128 GB
Hornet,
nie wiem jak/czym była formatowana karta, ale spróbuj sformatować ją za pomocą: https://rufus.ie/pl/ ustawiając jako dysk niebootowalny ze schematem partycjonowania jako MBR. Wtedy przerzucić pliki.
nie wiem jak/czym była formatowana karta, ale spróbuj sformatować ją za pomocą: https://rufus.ie/pl/ ustawiając jako dysk niebootowalny ze schematem partycjonowania jako MBR. Wtedy przerzucić pliki.
Hejo
W ogóle nie była formatowana, kompletnie do głowy mi nie wpadło by sprawdzić system plików. Po fakcie to już wiem, że to exFAT natomiast nie wiem czy Ultimate nie radzi sobie z pojemnością czy formatem plików... No cóż, skorzystam z Twojej rady ale dopiero w święta bo (głupia pała ze mnie) pliki ściągałem prosto z sieci na sd...więc po formacie znowu logowanie na Assembly i dłuuuuugie ściąganie.. ale dzięki za tip, podzielę się wynikami.
A może jeszcze ktoś coś....?
W ogóle nie była formatowana, kompletnie do głowy mi nie wpadło by sprawdzić system plików. Po fakcie to już wiem, że to exFAT natomiast nie wiem czy Ultimate nie radzi sobie z pojemnością czy formatem plików... No cóż, skorzystam z Twojej rady ale dopiero w święta bo (głupia pała ze mnie) pliki ściągałem prosto z sieci na sd...więc po formacie znowu logowanie na Assembly i dłuuuuugie ściąganie.. ale dzięki za tip, podzielę się wynikami.
A może jeszcze ktoś coś....?
Oczko się urwało! Temu misiu!
- DiskDoctor
Zwykle do retro kompów mam wszystko sformatowane FAT32. I to działa.
EDIT: staram się nie przekraczać pojemności 64GB.
EDIT: staram się nie przekraczać pojemności 64GB.
Commodore 64C + LumaFix64 + Ultimate-II+L w/ Tape Adapter & WiFi Module + WiC64