V12 popraw sobie ustawienie głowicy w magnetofonie - Raf swapował pieluchami w czasach Quartetu.
ps. jak reaguje ekipa CSDB na wrzucanie freezów?
Pojawiły się głosy negatywne na forum. Niektóre osoby twierdzą, że takie releasy, nawet jak mają dołączone cracktra zrobione na demomakerach, powinny zostać zniszczone. Ogólnie nawet stworzono zasady dotyczące robienia nowych cracków i jak ich nie przestrzegasz, to nie możesz uploadować nowego stuffu do csdb. Niezłe, co nie? Kiedyś nie było zasad mówiących o tym, co crack powinien zawierać, a teraz ktoś sobie je wymyślił i chce rządzić całą sceną. Komuna wraca?prezes pisze:ps. jak reaguje ekipa CSDB na wrzucanie freezów?
zasady dodawania nowych,tj. wydawanych obecnie crackow zostaly wprowadzone bo pare idiotow zaczelo masowo wypuszczac recracki usuwajac intra grup i dodajac wlasne trainery. wiekszosc byla tragicznej jakosci i zeby ukrocic ten proceder wprowadzono nowe zasady. podobnie bylo za dawnych czasow- recracki lamerskich grup nie byly spreadowane ani uwzgledniane w zestawieniach w magazynach.prezes pisze:Daj linka do wątku i do zasad.
Wrzucam stuffy, co mają intra. Wartość to ma, chociażby sentymentalną (wielu z nas zaczynało od kaset z takimi freezami), a także kolekcjonerską. Same freezowanie było lamerskie, ale jednak te releasy to jakis tam kawałek lamerskiej polskiej pseudo crack sceny. Gdyby nie te wykopaliska, wielu zwłaszcza z tych młodszych scenowiczów, którzy zaczynali od emulatorów, nie wiedziałoby, co działo się 20 lat temu.kotrobot pisze:Wielki + za dodawanie scenowych wykopków.
Ale freezowane levele mógłbyś odpuścić. Wartość "scenowa" żadna.
A właśnie że nie można uploadować, co się chce!leming pisze:mozna uploadowac co sie chce, tylko kilka osob jak CBA zaczna latac jak napaleni zeby tylko ich nikt nie wyscignal z iloscia uploadów i wymyslaja jakies dziwne reguly. Swiry. Ostatnio sie do mnie przypierdolil ze laduje .prg zamiast .d64 wyjasniajac ze tak lepiej sie archiwizuje. chyba go slonce opuscilo. powiedzialem sobie pierdole juz nic tam nie wrzucam niech sie pierdola.
Tak swapałem z Intruderem, ale czy ten stuff miałem od niego czy ja go wysyłałem już niepamiętam. Napewno takiego i starszego stuffu typu Quartet miałem na kasetach a szczególnie masowe ilości freezed gier spod szyldu Roberta Kinga czy Fiction, które masowo kasowałem uznając to za śmieci dzięki koledze Maxland/Gedeon oraz TSD którzy mnie uświadomili, że freez to nie crack.Lobo: swapiłeś pewnie z Intruderem 11 lat temu, prawda? Ja dostałem te stuffy od niego na kasecie wówczas Fajnie, że sprawa się wyjaśniła (podziękowania dla CJ Warlocka za info:).
Jeżeli te grafiki były kiedykolwiek do mnie podsyłane przez Vegetę (Mini Cata), to mogę gdzieś mieć. Czasami mi coś do no spreadu podrzucał, ale nie pamiętam już szczerze mówiąc. Zapytam się Krzyśka przy okazji, może on ma.Lobo pisze:Tak swapałem z Intruderem, ale czy ten stuff miałem od niego czy ja go wysyłałem już niepamiętam. Napewno takiego i starszego stuffu typu Quartet miałem na kasetach a szczególnie masowe ilości freezed gier spod szyldu Roberta Kinga czy Fiction, które masowo kasowałem uznając to za śmieci dzięki koledze Maxland/Gedeon oraz TSD którzy mnie uświadomili, że freez to nie crack.Lobo: swapiłeś pewnie z Intruderem 11 lat temu, prawda? Ja dostałem te stuffy od niego na kasecie wówczas Fajnie, że sprawa się wyjaśniła (podziękowania dla CJ Warlocka za info:).
@V-12 , a może ty znajdziesz gdzieś u siebie dysk z moimi rysunkami które miały być no spread z przed 10 lat. Szczególnie jeden mnie interesuje "Capitan america vs X-Men" IFLI
pzdr.
Em. Ja ostatnio swoje własne releasy (parz zaki z kompotów) wrzuciłem jako .prg i jakos nikt mi nic nie powiedzial.V-12 pisze: No i te same czepianie o plik prg, to co pisał Leming.
(...)
Generalnie mysle, ze jak masz releasy ktore chrupiesz z tasmy, to zenada jest wystawic to jako .d64 albo .prg. Od tego jest .t64.V-12 pisze: Tak więc, generalnie żenada. CSDb jako sam projekt jest bardzo ciekawy, ale niektórzy za bardzo chcą ustalać tutaj swoje zasady i rządzić innymi. Wygląda to tak, że jak już coś wrzucisz tam, to jakbyś prawie nie miał prawa tym zarządzać, bo ktoś taki jak CBA Ci przyjdzie i namiesza w releasie.
Było - http://noname.c64.org/csdb/release/?id=30499V-12 pisze: Heroin Wasted Youth/ADJ
http://noname.c64.org/csdb/release/index.php?id=84206
A tu coś dla miłośników grafiki. Nie znalazłem nigdzie tego picka w bazie, więc go wrzuciłem. Co o nim sądzicie?Powalające nie jest, ale fajnie ogólnie wygląda, no i z przekazem.
booker pisze:Generalnie mysle, ze jak masz releasy ktore chrupiesz z tasmy, to zenada jest wystawic to jako .d64 albo .prg. Od tego jest .t64.
A tu się mylisz, ponoć jest software umożliwiający konwersję pliku t64 na zapis umożliwiający zapisanie na kasecie. Jest taki kabelek do podlączenia magnetu do peceta, ludzie nawet zgrywają do tej pory gierki w ten sposób ale o tym pewnie wiesz. Są konwertery, tak więc luz. Gadałem z jednym gościem, mówił mi że spokojnie pliki t64 przerzucał tym kabelkiem na kasetę. Nie wiem tylko, czy bezpośrednio, czy najpierw mu konwerciło na .tap. Mam też kontakt z innym gościem, ten za to uwielbia z reguł tylko pliki .tap i brzydzi się Action Replayem.Izaak Berenbaum pisze:booker pisze:Generalnie mysle, ze jak masz releasy ktore chrupiesz z tasmy, to zenada jest wystawic to jako .d64 albo .prg. Od tego jest .t64.![]()
t64 to jeden lub wiecej plikow prg pospinanych w jeden plik z naglowkiem. malo to ma wspolnego z prawdziwa kaseta... nawet remastering t64 prosto na kasete nie jest mozliwy. a ze ktos to nazwal "t64" to widocznie nie mial lepszego pomyslu na nazwe. obraz kasety to "tap".
v-12: jak wrzucasz kilka leveli z jednej gry to najlepiej umiescic je na jednym badz kilku d64. to rozwiazanie nie ma zadnych wad i dodatkowo jest najwygodniejsze z punktu widzenia ewentualnego przerzucenia tego na jakis prawdziwy nosnik.
a ludzie z csdb,ktorzy prosza o niewycinanie pojedynczych plikow z obrazow dyskietek maja racje. problem jest taki ze nazwy plikow komodorowskich sa w standardzie petscii,nazwy plikow na pececie sa w ascii. wycinajac plik prg z d64 bezpowrotnie tracone sa niektore znaki z nazw plikow. dlatego majac obraz dyskietki z wieloma pojedynczymi plikami najlepiej przekopiowac wrzucany plik na pusty obraz d64 niz wycinac 1 prg.
Nie, duplikaty bo mam aż 4 sztuki tej kasety, chyba bardzo popularna była swego czasuIzaak Berenbaum pisze:zaczynasz wyprzedawac kasety ktore masz przerzucone czy pozbywasz sie duplikatow: http://allegro.pl/show_item.php?item=821204328 ?