Forever 2012 na Słowacji
Miedzynarodowe prawo jazdy wyrabia sie za 30 pln w urzedzie gminy. jest potrzebne w kilku bardzo egzotycznych miejscach, gdzie nie uznaja naszego prawka - ale bankowo to nie jest nic w europie (nie mowiac juz o UE).
Jak ktos chce obejrzec takie cudo moge przywiezc na Piernika, bo wlasnie sobie wyrobilem.
Jak ktos chce obejrzec takie cudo moge przywiezc na Piernika, bo wlasnie sobie wyrobilem.
was twenty, is five, my friend...
-
Seba, zostaw moją matkę, emerytkę, w spokoju 
Rok temu jechałem pociągiem, ale z Oświęcimia - przez Bielsko, Zwardoń itd. Było tanio ale musiałem granicę polsko-słowacką przekraczać na nogach, jakieś 2 km. Teraz jestem w Krakowie i myślę, że opcja przez Cieszyn jest szybsza i wygodniejsza. Pytałem o cenę z Katowic, bo to byłaby zawsze jakaś opcja zapasowa na libation train. Ale to EuroCity mnie odstrasza. Jest jak jest, lekko każdy nie ma, trzeba się liczyć z grosiwem. Stary, wiesz ile kosztuje wynajem mieszkania w Krakowie? Podpowiem: więcej niż w Katowicach
Poza tym, jeśli chodzi o to co pisałeś na temat Forevera, to rzeczywiście szkoda, że tak niewielu naszych się wybiera, ale ja też zawsze sobie ceniłem to party jako multi 8-bit właśnie. Lubię oglądać cały ten hardware 8-bitowy w ruchu, nawet jeśli nie jest to C64.

Rok temu jechałem pociągiem, ale z Oświęcimia - przez Bielsko, Zwardoń itd. Było tanio ale musiałem granicę polsko-słowacką przekraczać na nogach, jakieś 2 km. Teraz jestem w Krakowie i myślę, że opcja przez Cieszyn jest szybsza i wygodniejsza. Pytałem o cenę z Katowic, bo to byłaby zawsze jakaś opcja zapasowa na libation train. Ale to EuroCity mnie odstrasza. Jest jak jest, lekko każdy nie ma, trzeba się liczyć z grosiwem. Stary, wiesz ile kosztuje wynajem mieszkania w Krakowie? Podpowiem: więcej niż w Katowicach

Poza tym, jeśli chodzi o to co pisałeś na temat Forevera, to rzeczywiście szkoda, że tak niewielu naszych się wybiera, ale ja też zawsze sobie ceniłem to party jako multi 8-bit właśnie. Lubię oglądać cały ten hardware 8-bitowy w ruchu, nawet jeśli nie jest to C64.
-
- Sebaloz/Lepsi.De
Cyganie wypalali trawke w poblizu zamku, a ich cyganki juz na nas czekajasplatterpunk pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... acji_.html

- Sebaloz/Lepsi.De
pt. "Czy Sebie starczy kasy tylko na fajkę czy na coś więcej"Sebaloz/Lepsi.De pisze:Prawdziwe kompo bedzie w Adonisie

To pochwal się gdzie się wybierasz do egzotyków skoro potrzebowałeś wyrobić sobie takie prawkoelban pisze:Miedzynarodowe prawo jazdy wyrabia sie za 30 pln w urzedzie gminy. jest potrzebne w kilku bardzo egzotycznych miejscach, gdzie nie uznaja naszego prawka

@Splatter:
jak mantra potwarzam od kilku lat że IMHO najlepsze połączenie to dostać się autobusem do Cieszyna (i z Kraku i z Kato jeżdżą dość często, min. kilka razy dziennie), przejść piechotką ok. 2 km (wg Google Maps piechotą 1,7-1,9 km, 20 minut) na dworzec do Czeskiego Cieszyna i stamtąd są co godzinę pociągi do Trenczyna. Całość powinna wyjść góra 70-90 zł w jedną stronę z Krakowa/Kato do Trenczyna.
@Seba :
Cactus przylatuje w czwartek wieczorem samolotem do Żyliny (jest tu bym powiedział "międzynarodowe lotnisko" ale obsługuje jedynie połączenia z Pragi (czeskiej), 3 lub 4 razy w tygodniu lata samolot tutaj). W piątek jedziemy razem do Trenczyna.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, 17:44 przez SUDi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebaloz/Lepsi.De
Wielka szkoda, bo ucieszyła mnie informacja że jednak zjadą się dewizowcy i podniosą rangę tego party szczególnie że zaniepokoiła mnie wzmianka o niższej frekwencji Atarowców którzy zawsze tworzyli fundament Forever'a.splatterpunk pisze:Update: Conrad chyba jednak nie poleci wogóle.
Za to będzie jego jakieś entry na compo.
WAŻNE! Jakby co, mogę załatwić nocleg na miejscu w mieście Trenczyn - mam w kilku pensjonatach i hotelach robotniczych porobione rezerwację na ten weekend które jakoś nie chciało mi się obdzwonić i odwołać

-
- Sebaloz/Lepsi.De
Te noclegi mozna sprzedawac po 15-20 euro za dobe albo pobierac jakas oplate za rezerwacje np 5-10 euro.SUDi pisze:cena 10-15 euro/łebka/doba.
Na pierwszy dzien biore alkohol z Polski, napijemy sie whisky zeby nie wychodzic na trzezwo na miasto.splatterpunk pisze:No, każde euro się liczyA budżet mam ograniczony.
Akurat w SWORAD-zie nie mieli wolnych czwórek to raz, a dwa że Cactus chciał max. w dwójce kimać więc i tak by nie było nas czterech na 1 pokój.splatterpunk pisze:Jedna sprawa SUDi. Bo wcześniej pisałeś, że rezerwowałeś dwie dwójki. To może, jeśli jest taka możliwość, wynająć czwórkę? Wyjdzie taniej. Kalkuluję sobie właśnie teraz, tyle a tyle na wejściówkę, tyle a tyle na przejazd, tyle a tyle na Adonisa... No, każde euro się liczyA budżet mam ograniczony.
A o kasiorę nieboooj, przecież Sebala bydzie z nami

A tak z ciekawości zapytam, ile na Adonisa przeznaczasz z budżetu?

- Sebaloz/Lepsi.De
Nie wiem, ale chyba w dwojce latwiej kolege poderwac sam na samSUDi pisze:Cactus chciał max. w dwójce kimać

SUDi pisze:więc i tak by nie było nas czterech na 1 pokój.
Jesli byloby miejsce w czworce to mozna zaprosic jakas cyganke na noc z demoscena

A ja licze na kolegow ktorzy urzadzili sie za granica i zarabiaja w euro. W Polsce nie ma lekko, nie mamy nawet na fajkiSUDi pisze:A o kasiorę nieboooj, przecież Sebala bydzie z nami

Już Ci mówiłem Seba że minąłeś się z powołaniem? Jesteś kułak pełną gębą znaczy się przedsiębiorczy chłopak, następnym razem zrobimy joint-venture z naciskiem na tego dżońtaSebaloz/Lepsi.De pisze:Te noclegi mozna sprzedawac po 15-20 euro za dobe albo pobierac jakas oplate za rezerwacje np 5-10 euro.SUDi pisze:cena 10-15 euro/łebka/doba.

Cactus ogólnie chciał pokój tylko dla siebie ale już wolnych jedynek nie było i będziemy po dwóch na izbie.Sebaloz/Lepsi.De pisze:Nie wiem, ale chyba w dwojce latwiej kolege poderwac sam na samSUDi pisze:Cactus chciał max. w dwójce kimać
W niektórych krajach afrykańskich zniszczonych wojnami domowymi i korupcją, też wprowadzono dolara czy euro jako walutę krajową w celu zatrzymania totalnego upadku gospodarczego i hiperinflacji. Także Sebuś, euro eurem, ale Janosiki zarabiają w przeliczeniu podobnie albo nawet jeszcze mniej co statystyczny Kowalski (średnia pensja na SK w 2011 = 786 euro brutto, w PL 3800 zł brutto czyli >900 euro).A ja licze na kolegow ktorzy urzadzili sie za granica i zarabiaja w euro. W Polsce nie ma lekko, nie mamy nawet na fajki
Na szczęście straty nie były jednak tak wielkie jak przewidywano. Dziś po zakończeniu akcji ratowniczej mówi się o mniej niż 10% uszkodzeniu wyposażenia i dzieł znajdujących się wewnątrz zamku, jedynie dach poszedł z dymem. Akcja gaszenia była prowadzona specjalnymi środkami, żeby samą wodą nie zalać i zniszczyć pomieszczeń. Nie wiem czy mówili o tym w polskich mediach ale pożar podłożyli 2 romskie chłopaki z pobliskiej osady w wieku 12-13 lat, na skutek wyrzucenia niedopałka papierosa na łąkę otaczającą wzgórze zamkowe.kotrobot pisze:Tylko nie palcie trawy koło zamku.
Słowacja nie zasłużyła na utratę kolejnego!