Silesia party 5 aka Sile5ia

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
k.

#241 Post autor: k. »

wiesz Raf z całym szacunkiem ale przeceniasz ludzi. Jak opisałem Grabbie jak wygląda projekt TDC to zapytał mnie: I co myślisz że komuś będzie się chciało to lutować do płyty??? To samo zaproponowałeś teraz: Będzie się chciało komuś z tych starców sceny ruszyć dupę na jakieś c64power?
Niema takiej opcji. Odcinanie kuponów zostało i wypinanie dupy :P ;)

PS. są wśród nas ludzie którzy nie spamują a tworzą i zaprawdę powiadam Wam że nie są to Ci "płodni" Twórcy, którzy głosują na CSDB a takie mało piszące indywidua... i o tym pewnie myślał zielok.

elban
Grupa: aRise

#242 Post autor: elban »

Nitro jest jak Janas - nie wpierdala sie. ;)

Sam rozpierdalasz topic wrzucajac personalne watki, flame Piesiowy tutaj kontynowales tylko Ty a potem reklamujesz 'swoje' forum twierdzac, ze jest tam porzadek i mozna normalnie podyskutowac. Idz pan w chuj z takim zartem - rozstawiaj sobie c64power.com lamerow od gier po katach.
was twenty, is five, my friend...

k.

#243 Post autor: k. »

IMHO elban "scenowiczów" na tym forum jest mniej niż 20%.... jak chcesz taką czystą wódkę pić to ja Ciebie... sake uracze ;)
Co Tobie szkodzi kolejne forum graczy :) całkowicie nie związanych.

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#244 Post autor: kotrobot »

Jedna grafika, jedna muzyka, anonimowo (ze szczególnym wskazaniem na muzykę).
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

Awatar użytkownika
skull
Grupa: samar

#245 Post autor: skull »

kotrobot pisze:Jedna grafika, jedna muzyka, anonimowo (ze szczególnym wskazaniem na muzykę).
ale macie problemy...
jak ktoś chce wystawić dwie grafiki to niech jedną podepnie pod muzykę i wypuści na msx compo (i odwrotnie).
Bo pecet to zwykły banan...

randall
Grupa: msl/esm

#246 Post autor: randall »

jedna muzyka styknie. a grafik może jak dla mnie być nawet dziesięć na łebka. obrazki się krótko ogląda, a na arcydzieło dźwiękowe jednak te trzy minuty trzeba poświęcić.
anonimowe oczywiście, bo tak zawsze było i słusznie.

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#247 Post autor: booker »

no własnie, stare zasady sa dobre, bo sa dobre i stare. i amen. :lol:
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
Cobra
Grupa: Samar

#248 Post autor: Cobra »

skull pisze:ale macie problemy...
jak ktoś chce wystawić dwie grafiki to niech jedną podepnie pod muzykę i wypuści na msx compo (i odwrotnie).
Dodać scrolla i intro gotowe :D
8 bit rulez:)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#249 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

elban pisze:Spojrzmy na to z innej strony. Sebaloz chce zmienic zasady obowiazujace od lat
Jeszcze niedawno na Silesia 1 mozna bylo wystawic drugiego zaka, Data i V-12 skorzystali z tej mozliwosci. Klasyczny zestaw to demo kompo, gfx kompo i music kompo. Fajnie ze sa dodawane nowe konkursy, nie wiem tylko czemu nie maja takich samych ograniczen jak klasyczne konkursy. Skoro tzw. stare zasady (a nowe w odniesieniu do Tarnowa) sa takie dobre to niech obowiazuja we wszystkich konkursach.
kotrobot pisze:Jedna grafika, jedna muzyka, anonimowo (ze szczególnym wskazaniem na muzykę).
Jedna muzyka na music kompo, druga muzyka na 2 sid i trzecia muzyka z samplami na sample kompo. Skoro grafik moze wystawic tylko jedna grafike to muzyk tez powinien miec mozliwosc udzialu tylko w jednym z tych trzech konkursow muzycznych. Tak samo w intro kompo, nie ma limitow wiec Wacek wystawial dwa intra na Silesia 3.
Raf pisze:no przepraszam
Niepotrzebnie idziesz w konflikt z autorami najlepszego dema jakie bylo wystawione dotychczas na Silesii.

Czy odpicowany layout strony, pare groszy wiecej na sponsoring i lamerskie wild kompo sa tego warte?

Chyba ze stawiasz na nowe demo Tropyxu i zapowiadany crazy demo show z konwertowanymi demami na wild kompo :)

Licza sie tylko dema na kompo. Jesli Carrion i Zielok beda chcieli wystawic nowe demo na LCP to nie bede mial nic przeciwko.

W tej chwili wszystko mi jedno gdzie to nasze demo bedzie wystawione i nie zalezy mi juz na promocji Silesii, czy udziale w konkursie graficznym.

Jesli ktos nie ma co robic w swieta to zapraszam na stream z Revision, w sobote zaraz po 16 bedzie pokazywana moja nowa grafika, Joodas tez cos tam wystawia. Na party juz rozstawiaja stoliki http://revision-party.net/

bimber
Grupa: arise

#250 Post autor: bimber »

Sebaloz/Lepsi.De pisze: Jeszcze niedawno na Silesia 1 mozna bylo wystawic drugiego zaka
...co zakonczylo sie przerwaniem compo przez Chucka Norrisa. jak widac organizatorzy wola dmuchac na zimne

:lol:

k.

#251 Post autor: k. »

"nie zalezy mi juz na promocji Silesii, czy udziale w konkursie graficznym. "

No more slug :(

PS. obrażone dzieci w piaskownicy godzą się następnego dnia... godzą się bo chodzi o wspólną zabawę. Dramat.

Awatar użytkownika
booker

#252 Post autor: booker »

Następny dramaturg :D
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#253 Post autor: kotrobot »

Fazy obrażania się Sebaloza na rzeczywistość już przeżywaliśmy.
Damy radę.
;)
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

Awatar użytkownika
Nitro
Grupa: Black Sun

#254 Post autor: Nitro »

Post Raf'a pozostawię bez komentarza, szkoda czasu...

Co do prac, to jestem liberałem i jestem zdecydowanie za dwoma grafikami, wyświetlenie każdej trwa chwilę więc jeśli ktoś ma chęci aby dwie wystawić, bo np. obawia się, że pierwsza o tematyce poważnej nie spodoba się podchmielonym partyzantom to dlaczego nie?
Nie rozumiem tego tamowania kreatywności, ktoś ma czas i chęci - niech robi, jakość compo tylko wzrośnie.
Szczególnie, że muzycy mają trzy kompoty i mogą brać w nich udział jednocześnie.
Prace powinny być niepodpisane, nawet jak ktoś jest wzorem uczciwości, to podświadomość zrobi swoje i może wypaczyć jego głosowanie.
Co do konwertów na GFX compo, to ja jestem zdecydowanie na nie. Konwert wg. mnie to albo przepuszczenie zdjęcia przez konwerter i ewentualny retusz, albo przerysowanie zdjęcia bez użycia konwertera np. rysując po warstwie w Timanthesie.
Praca oparta na referencje - no problem, w końcu każdy się na jakimś tam wzorcach piękna itd. wzoruje ;)
Argumenty przeciwko konwertom padły, nie chce mi się ich powtarzać.

elban

#255 Post autor: elban »

co do trzech compo dla muzykow, nie chce nikogo urazac, ale slyszaliscie kiedys Shogoona na dwoch sidach, albo w sample compo? Jeroena Tela? Wacka chociaz?

Music compo jest jedno, dwa sidy i sample to popierdolka. Wiadomo kto tam wystaiwa zaki i znaczna wiekszosc z nich to slabizna (szczegolnie sample). :/

Sebastian - zalozyles juz jakies forum dla aktywnych? ;)

randall
Grupa: msl/esm

#256 Post autor: randall »

sam jesteś słabizna na dwa sidy :P
Shogoon w sample compo - na North 7.

elban

#257 Post autor: elban »

wyjatek potwierdzajacy regule.

wiekszosc sample compo spedzalem na szlugu, wiec moglem przegapic ;)

Awatar użytkownika
booker

#258 Post autor: booker »

Nitro pisze: Co do konwertów na GFX compo, to ja jestem zdecydowanie na nie. Konwert wg. mnie to albo przepuszczenie zdjęcia przez konwerter i ewentualny retusz, albo przerysowanie zdjęcia bez użycia konwertera np. rysując po warstwie w Timanthesie.
Praca oparta na referencje - no problem, w końcu każdy się na jakimś tam wzorcach piękna itd. wzoruje ;)
Argumenty przeciwko konwertom padły, nie chce mi się ich powtarzać.
W tym temacie proponowałem (choc nie znalazlo sie to w regulaminie) aby autor pracy, muzy i grafy, dal orgom informacje czy praca to kopia (przerysowanie, jak kolwiek, czy warstwami na timantesie, czy grid czy folia na ekranie 8) ) czy konwert (wrzuta na p1 czy timanthes, i kolorowanie z reki) badz czy cover jezeli chodzi o muze.

I wowczas pan prowadzacy moze powiedziec przed emisja dziela.

Fair?

Awatar użytkownika
Nitro
Grupa: Black Sun

#259 Post autor: Nitro »

Bardziej fair niż wolna amerykanka jaka jest dotychczas, ale nadal wg. mnie nie fair w stosunku do ludzi wystawiających 100% oryginalne prace, nie jestem grafikiem więc nie powiem dokładnie, ale myślę, że ze zrobieniem oryginalnej pracy jest o wiele więcej roboty niż przepikselowaniem 1:1.

Awatar użytkownika
booker

#260 Post autor: booker »

nxo wiadomo, dlatego kiedy widzowie wiedza ze cos jest kopia/konwertem/coverem moga zaglosowac stosownie do tego.

a jak nie wiedza, to dupa.

ODPOWIEDZ