Silesia Party 3

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
bimber
Grupa: arise

#161 Post autor: bimber »

jammer pisze:god envies our mistakes :P
8)

jest piłka - pakujcie korkotrampki

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#162 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

pozdrowionka z party place :)

Na party jest juz ponad 30 osob, Bugjam z Niemiec, Zer0-X z Finlandii, Maestro z Anglii, Volcano, Raf, Lolita, Jammer, Elban, Kisiel, Leming, Moog, Voyager, CJ Warlock, Killer, Zielok, Randall, Stilgar, Nitro, Ramos, Sebaloz, Prezes, Provee, steal4ram, Randy, Booker, Questor, Miras, Azzorek, Black Light, Grabba..

k.

#163 Post autor: k. »

dementuje graba ma numer 45 na liscie.
Najblizsze prysznice to bytom ul parkowa1 15 zl za 1,5h mycia

Awatar użytkownika
KILLER
Grupa: Skylight Designs
Kontakt:

#164 Post autor: KILLER »

Przeżyłem....:) było ciężko.

Podziękowania dla Organizatorów za miłą imprezkę.
Who You Are

moog
Grupa: Agony

#165 Post autor: moog »

Party na 5 :)

Liczymy na organizatorow w przyszlym roku,

Dzieki!

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#166 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

Demo kompo wygralo BSOD wydane przez Lepsi+Miracles, kod Zielok, grafika Carrion i Sebaloz, muzyka Psycho8580.

Drugie miejsce zajelo demo gosci z Niemiec, chyba wydane przez grupe K2.

BSOD wrzucam tutaj zanim bedzie do sciagniecia z csdb.

Wyniki gfx kompo: 1. Joe, 2. Carrion, 3. Bimber.

Music kompo: 1. Jan Harries, 2. Jammer, 3. Booker.
Załączniki
bsod_lepsi miracles.zip
(72.46 KiB) Pobrany 350 razy

Awatar użytkownika
wackee
Grupa: Arise
Kontakt:

#167 Post autor: wackee »

generalnie mi się podobało - tak 4/5. w szczegółach poniżej, proszę się nie sugerować optyczną przewagą minusów :).

PLUSY:

+ atmosfera, ludzie. to wiadomo. notabene, to chyba pierwsze party z taką ilością żon i dzieci, dla mnie jest to fajny aspekt ;)
+ miejscówka. chociaż na wejściu zapach mnie trochę odstręczył, ale albo wywietrzało z czasem albo się przyzwyczaiłem. zewnętrze bez zarzutów. dobry dostęp do biedronki i lumpeksu :)
+ catering. smaczne rzeczy z baru plus pizze wliczone w cenę biletu - brawo!
+ jakość gfx compo. jak to ktoś powiedział (i ja się z tym zgadzam w 100%) takiej ilości zajbistych prac na gfx compo to nie widzieliśmy od czasów north party 4 bodajże. rewelacja!
+ pokazy dem z 8-bitowców. bardzo fajna sprawa na pewno nie tylko dla mnie, szacuneczek dla nitro :)
+ obecność zagraniczniaków. zawsze duży plus ze względów prestiżowych, aczkolwiek patrz minus poniżej.
+ udane sid beatbox compo. pozdro booker ;)
+ nagrody. przede wszystkim - fajnie że były ;) a myślę że składkowy charakter też jest niezłym pomysłem.
+ meczyk. nawet pomimo wpuszczonych przeze mnie bramek ;)
+ forumopochodne medialne inicjatywy oddolne. :)

MINUSY:

- jakość music compo. generalnie chyba zapomnieliśmy że na party ludzie chcą się bawić (nawet jeżeli nie wszyscy, to przynajmniej lotus i pasthor :D), compo zaki czy to niu- czy oldskoolowe raczej powinny być dynamiczne, funkowe - a na tym kompo po prostu był przesyt flaków z olejem (no offence do autorów, bo nie mam nic ogólnie do ładnych spokojnych zaczków). drugą sprawą było niestety brzmienie nagłośnienia podczas tego kompo, pewnie możnaby podyskutować czy to była całkowicie wina warlocka czy nie, ale chyba nikt nie ma wątpliwości że nie brzmiało to tak jakbyśmy sobie życzyli (i pytanie za 100 punktów, na ile to wpłynęło na taką percepcję jakości compo, jak powyżej).
- pokazy crazy dem z amigi między kompami. przepraszam ale dla mnie to była pomyłka, oglądanie pokazujących rowa i rzygających amigowców których nawet NIE ZNAM (rzygający elban mógłby być jakieś 3% zabawniejszy, jeżeli już) zmontowanych do muzyki tatu było dla mnie stratą czasu, było to kompletnie niezabawne (a mnie naprawdę łatwo rozbawić, heheh) i było niefajne ze względu chociażby na przewijające się dzieciaki (hmmm?).
- my kontra zagraniczniacy. fajnie że są ale chyba tym razem nie stanęliśmy na wysokości zadania jeżeli chodzi z jednej strony aspekt towarzyski (chlubny wyjątek: nitro) oraz aspekt organizacyjny (chlubny wyjątek: booker). dla mnie tutaj wzorcem metra jest znowu któryś north - bodajże zimowy, wtedy chyba właśnie krill/plush był po raz pierwszy? wtedy myślę czuli się naprawdę ugoszczeni, teraz - chyba bardziej obok.
- jakość big screena etc. chłopaki, jak już się ustawia projektor to w takim miejscu żeby nie było problemu z widocznością ramek, to raz. dwa - było poprosić na maila albo na forum żebym wziął kabel svideo, naprawdę uwierzcie mi że do podłączenia komponentowego które funkcjonowało to jest dzień do nocy. trzy - projektor pod taką imprezę to się kalibruje, a nie zostawia na nastawach fabrycznych (ukłony dla carriona za obrazek testowy który pomógł mi doprowadzić kwestię obrazu do jako takiego stanu).
- turniej bombmanii. wszystko spoko, tylko po pierwsze jak turniej to chyba powinna być jakaś punktacja, zasady, zwycięzcy etc. a tak to dla mnie po prostu przez godzinę kilka osób grało sobie na bigscreenie i tyle, a ponieważ zainteresowanie ze strony niegrających było minimalne, więc ludzie się rozłazili i były ciśnienia w obie strony (zasłanianie projektora z jednej, fukanie z drugiej).
- parking. jak się okazało, ciut za mały jak na tę ilość zafurowanych gości ;)

WACKA PRYWATNE PLUSY I MINUSY:
- przegapione przeze mnie 4k compo (zachciało mi się frytek akurat w najmniej odpowiednim momencie) :(
- dwa golasy wpuszczone w meczu :(
+ psychiczne morderstwo grafą bimbra ;)
+ spodnie gorzałka

PROPOZYCJE NA NASTĘPNY RAZ:
* karimaty bądź materace do "sleeping roomu" (spanie na podłodze bądź ławkach dało radę, aczkolwiek byłby to miły improvement)
* drodzy organizatorzy, bądźcie bardziej elastyczni. dla mnie w tym tkwiło sedno sukcesu 10 edycji north party, że blajt z jednej strony oczywiście trzymał imprezę w ryzach, ale z drugiej strony w bardzo otwarty sposób dostosowywał się do tego, w którą stronę party ciągnęli ludzie. mielismy ochotę sobie pobrzdękać na instrumentach z bzykiem i longhairem - problemu nie było, chociaż agenda nie przewidywała. ludzie woleli posiedzieć przed klubem na trawce - proszę bardzo, przyszedł czas że sami wszyscy wrócili do środka na kompoty. i tak dalej, i tak dalej.

ALE generalnie kciuki do góry, widzimy się w przyszłym roku! :)

PS. pytaj, o co chodzi ;)
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.

randall
Grupa: msl/esm

#168 Post autor: randall »

party moim zdaniem bardzo dobre, chociaż Wacek był zbyt trzeźwy, sound na music compo ustawiony jak na love parade, a moje kości nie są już tak wytrzymałe jak kiedyś.
graficzne compo - absolutny highlight imprezy.
organizatorom dzięki, wszystkim przybyłym do zobaczenia, mam nadzieję, za rok.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#169 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

Obrazek
Sebaloz's 2girls1cream

Przyznaje sie do autorstwa tego hiresa i wrzucam zanim pokaze sie na csdb :)

Awatar użytkownika
wackee
Grupa: Arise
Kontakt:

#170 Post autor: wackee »

Dawać releasy, foty, filmiki etc. :)
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#171 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 22:10 przez Sebaloz/Lepsi.De, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#172 Post autor: carrion »

party SUPER!
jeszcze do teraz mnie leb boli.
A było tak fajnie bo organizatorzy zrobili kawał dobrej roboty no i całkiem całkiem frekwencja dopisała. Był nawet komancz - szkoda że druida nie było :P
ciesze sie ze tak sporo "starych ekip" przyjechało. można było powspominać tarnowy i inne takie.

pozdrowienia dla wszystkich partowiczów!

Raf:
Za rok przyjeżdżamy znowu. Jak nie zorganizujesz party to Ci sie do domu zwalimy - wybieraj.

Awatar użytkownika
KILLER
Grupa: Skylight Designs
Kontakt:

#173 Post autor: KILLER »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:Na koncie Pardona sa filmiki z party
http://www.youtube.com/user/pardonmetal

Obrazek
Śmiech Kisiela - bezcenne ...:)

http://www.youtube.com/user/pardonmetal ... DYRHxd53cE
Who You Are

Awatar użytkownika
Nitro
Grupa: Black Sun

#174 Post autor: Nitro »

Jestem zmęczony, więc napisze tylko że party było chujowe, organizatorzy także aby tradycji stało się zadość :) Nie no, oczywiście powyższy tekst mówi o sytuacji od końca, było naprawdę świetnie..
Podoba mi się post wacka, spróbuje jutro coś podobnego sporządzić a na razie skomentuje treść o mnie..
+ pokazy dem z 8-bitowców. bardzo fajna sprawa na pewno nie tylko dla mnie, szacuneczek dla nitro Smile
Szkoda, że dostałem na to o wiele mniej czasu niż zaplanowane, ale fajnie, że idea się podoba i na pewno w zeszłym roku pokaz będzie już konkretny.
- pokazy crazy dem z amigi między kompami. przepraszam ale dla mnie to była pomyłka, oglądanie pokazujących rowa i rzygających amigowców których nawet NIE ZNAM (rzygający elban mógłby być jakieś 3% zabawniejszy, jeżeli już) zmontowanych do muzyki tatu było dla mnie stratą czasu, było to kompletnie niezabawne (a mnie naprawdę łatwo rozbawić, heheh) i było niefajne ze względu chociażby na przewijające się dzieciaki (hmmm?).
No tak, crazy demosy to na pewno kontrowersyjny produkt, puściłem jednego na zachętę, a że się spodobało publice poprzez aplauz poszły i następne - niestety wszystkich nie da rady zadowolić, na pocieszenie dodam, że są mocniejsze produkcje.
A Wataha Zua się chociaż podobała?

P.S. To był mój 10'ty odwiedzony jakiś scenowy event, w związku z tym chyba napisze party report, tylko kto go będzie czytał jak wszyscy na party byli :)
P.S. 2 Dzięki wszystkim za wspólną zabawę

zielok
Kontakt:

#175 Post autor: zielok »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:Demo kompo wygralo BSOD wydane przez Lepsi+Miracles, kod Zielok, grafika Carrion i Sebaloz, muzyka Psycho8580.
Sprostowanie do creditsow na csdb - nie jestem członkiem Lepsi De (próbowałem to zmienić ale chyba się nie da)

ps. a party fajne. Wielu ciekawych ludzi poznałem osobiście!

Awatar użytkownika
Izaak Berenbaum
Grupa: Tel Aviv

#176 Post autor: Izaak Berenbaum »

zielok pisze:Sprostowanie do creditsow na csdb - nie jestem członkiem Lepsi De (próbowałem to zmienić ale chyba się nie da)
wejdz na swoja strone: http://noname.c64.org/csdb/scener/?id=3647 i ustaw lata w ktorych wstapiles do lepsi i miracles. jezeli nie pomoze to raczej bug w csdb.

DJ Gruby

#177 Post autor: DJ Gruby »

Wyczytuję z komentarzy, że tegoroczna edycja party na Śląsku była niezwykle udana. Żałuję, że nie mogłem uczestniczyć w tym ważnym scenowym wydarzeniu. Niestety, rozłożyła mnie choroba: 40 stopni gorączki i antybiotyki. Nie byłem w stanie wygramolić się z łóżka, a co dopiero przyjechać na party... :( Pozdrowienia!

Awatar użytkownika
kordiaukis
Grupa: aRise

#178 Post autor: kordiaukis »

kurde czytam i coraz bardziej zaluje ze nie dalo rady, okolicznosci lagodzace: dwa tygodnie temu urodzil mi sie syn ;-)

k.

#179 Post autor: k. »

Gruby brakowało Nam Ciebie !!!
http://projekt64.filety.net/index.php?d ... siaParty3/
pierwsze zdjęcia i filmy... wyszło jak wyszło ;)
Podsumowanie moje:
zajebioza grafy wyszły na takim poziomie że dawno czegoś podobnego nie widziałem. Seba jak zwykle kłamał bo powiedział że nie wystawił grafiki.
Dostałem płykę za konkurs beatbox i jest w sumie fajna poszła cała w aucie w drodze powrotnej, grabie już tak nie poszło sax był smutny jak whoj.
Zielona noc chłopaków z wa-wy: ZAJEBISTY POMYSŁ, myśle że następnym razem będzie trzeba zacząć smarować wasze torby i ciuchy kałem. Problem z tym że ktoś zasypia wcześniej od innych jest taki że budzi się jako pierwszy :)

zielok
Kontakt:

#180 Post autor: zielok »

Izaak Berenbaum pisze:
zielok pisze:Sprostowanie do creditsow na csdb - nie jestem członkiem Lepsi De (próbowałem to zmienić ale chyba się nie da)
wejdz na swoja strone: http://noname.c64.org/csdb/scener/?id=3647 i ustaw lata w ktorych wstapiles do lepsi i miracles. jezeli nie pomoze to raczej bug w csdb.
No pomogło :) Dzieki...

ODPOWIEDZ