Transfer Randalla z Arise do Elysium
A ja uważam, że w 21 wieku ta reguła powinna przestać obowiązywać - czas ludziom zakończyć epokę bycia dalej terytorialnymi zwierzętamitsl pisze:Wacek, zawsze uważałem, że wojna służy nowej technologii, nowej myśli technicznej, i w ogóle rozwoju cywilizacji. Może kiedyś wspomnisz moje słowa... Całuję!!!

Jammer: Analizowałem tę kwestię wiele lat. Ludzie się nie zmieniają. Historia ciągle uczy nas tego. Tylko jedno dobre z tego wychodzi - kosztem innych rzeczy... bycie lepszym, większym, mocniejszym... - to jest kwintesencja ludzi (ludzkości) -jako takiej. Dokładnie to co napisałem wcześniej.jammer pisze:A ja uważam, że w 21 wieku ta reguła powinna przestać obowiązywać - czas ludziom zakończyć epokę bycia dalej terytorialnymi zwierzętamitsl pisze:Wacek, zawsze uważałem, że wojna służy nowej technologii, nowej myśli technicznej, i w ogóle rozwoju cywilizacji. Może kiedyś wspomnisz moje słowa... Całuję!!!
Sądzę, ze gdyby nie rywalizacja (jako taka), nie było by sceny (np. C64). Wszystko, co związane z ludźmi, jest powiązane z rywalizacją, nawet tą brutalną - znaną nam od lat chociażby z historii... I nie patrz na 21 wiek, czy 22, czy 25 i 45. Ludzie póki istnieją w takiej formie, jak istnieją nigdy się to nie zmieni. Nie bądźmy naiwni. Chociaż chyba też tacy jesteśmy poniekąd - naiwni. To jest KWINTESENCJA WŁAŚNIE NAS LUDZI !!! buziaki :*
KO-MO-DOR ! SIX-TY-FOUR !
YEAAAAAHHH !!!
YEAAAAAHHH !!!

* "lepszym" w sensie nie dobrotliwym, ciepłym w stosunku do innego itd. Mam na myśli lepszym w sensie ewolucyjnym... cokolwiek by to znaczyło.tsl pisze: bycie lepszym, większym, mocniejszym... *
"Życie jest piękne", ale dokładnie tak samo brzmi "life is brutal"...
i można komplikować sprawy, ale nic tego nie zmieni!
YEAAAAAHHH !!!
YEAAAAAHHH !!!

Dopóki będą istnieć sex, pieniądze i władza to na pewno haha pozdrotsl pisze:Jammer: Analizowałem tę kwestię wiele lat. Ludzie się nie zmieniają. Historia ciągle uczy nas tego. Tylko jedno dobre z tego wychodzi - kosztem innych rzeczy... bycie lepszym, większym, mocniejszym... - to jest kwintesencja ludzi (ludzkości) -jako takiej. Dokładnie to co napisałem wcześniej.jammer pisze:A ja uważam, że w 21 wieku ta reguła powinna przestać obowiązywać - czas ludziom zakończyć epokę bycia dalej terytorialnymi zwierzętamitsl pisze:Wacek, zawsze uważałem, że wojna służy nowej technologii, nowej myśli technicznej, i w ogóle rozwoju cywilizacji. Może kiedyś wspomnisz moje słowa... Całuję!!!
Sądzę, ze gdyby nie rywalizacja (jako taka), nie było by sceny (np. C64). Wszystko, co związane z ludźmi, jest powiązane z rywalizacją, nawet tą brutalną - znaną nam od lat chociażby z historii... I nie patrz na 21 wiek, czy 22, czy 25 i 45. Ludzie póki istnieją w takiej formie, jak istnieją nigdy się to nie zmieni. Nie bądźmy naiwni. Chociaż chyba też tacy jesteśmy poniekąd - naiwni. To jest KWINTESENCJA WŁAŚNIE NAS LUDZI !!! buziaki :*

PS. Trzeba być przygotowanym na najgorsze, ale to nie przeszkadza na co dzień 'siekać dobrotę' jak mówią nasi południowi sąsiedzi. Będzie dobrze!
- kordiaukis
- Grupa: aRise
Spoko, ale od rywalizacji do wojny długa drogatsl pisze:Sądzę, ze gdyby nie rywalizacja (jako taka), nie było by sceny (np. C64). Wszystko, co związane z ludźmi, jest powiązane z rywalizacją, nawet tą brutalną - znaną nam od lat chociażby z historii... I nie patrz na 21 wiek, czy 22, czy 25 i 45. Ludzie póki istnieją w takiej formie, jak istnieją nigdy się to nie zmieni. Nie bądźmy naiwni. Chociaż chyba też tacy jesteśmy poniekąd - naiwni. To jest KWINTESENCJA WŁAŚNIE NAS LUDZI !!! buziaki :*

- Sebaloz/Lepsi.De
Jammer, chyba kazdy tak mysli o sobie (wiem, że wycięte z kontekstu). Pewnie tak mysli o sobie: Cresh, Brush, Wacek, Bibmer, ja, Klaudiusz (Turbosnail), Hain, Mr Key, dupa blada... i każda bledsza od bladej dupy... Całujęęę :*jammer pisze: Wystarczy mi bycie alfą intelektualną i napawanie się tym faktem
YEAAAAAHHH !!!
YEAAAAAHHH !!!

Masz rację Jammer w tej kwestii... Sądzę, że każdy z nas miał jakiś priorytet, guru, i w ogole - tak, czy inaczej znalazł się na tej scenie. Nikt bez tego nie byłby w stanie się w TO zaangażować. Trochę nadużyłem i sprowokowałem Twoją wypowiedź...jammer pisze:Nie ukrywajmy - demoscena to raczej nie alfy społeczne, ale za to w większości ludzie o mocno ponadprzeciętnym intelekcie. Takie a nie inne zamiłowanie wynika, jakby nie było, z obu powyższych
Będziesz Jammer na Pierniku, to postawię piwo i przeproszę! Nawet nie chodzi o samo przeproszenie, bo lubię prowokację jako taką...

YEAAAAAHHH !!!
YEAAAAAHHH !!!

- kordiaukis
- Grupa: aRise