Scramble Infinity

Forum, na którym możemy pogadać o wszelakim oprogramowaniu na C64, grach, programach.
Wiadomość
Autor
comankh
Posty: 1573
Rejestracja: 08 wrz 2009, 12:10
Kontakt:

Scramble Infinity

#1 Post autor: comankh »

grać nie trzeba, sam screen tytułowy wystarczy <3

http://www.indieretronews.com/2021/12/s ... .html#more

Awatar użytkownika
Steffan
Posty: 540
Rejestracja: 04 maja 2019, 19:43
Grupa: BooM!

Re: Scramble Infinity

#2 Post autor: Steffan »

No ja stałem w menu przez godzinę i muze słuchałem. Jammer co ty zrobiłeś, całą grę popsułeś, z menu się nie chce wychodzić. :lol: :lol: :lol:
Przepiękna gra.
Dziękuje
Steffan
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 168
Rejestracja: 23 wrz 2018, 20:17

Re: Scramble Infinity

#3 Post autor: juntek »

Fajna. Trochę podobna do wspaniałego Timeslip na C16
READY.

comankh
Posty: 1573
Rejestracja: 08 wrz 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Scramble Infinity

#4 Post autor: comankh »

do scramble w sumie też :V :D

comankh
Posty: 1573
Rejestracja: 08 wrz 2009, 12:10
Kontakt:

Re: Scramble Infinity

#5 Post autor: comankh »

thb nawet poziomy są 1:1 z oryginałem, najs!

Awatar użytkownika
Renton
Posty: 13
Rejestracja: 16 sty 2017, 12:35
Grupa: HCP

Re: Scramble Infinity

#6 Post autor: Renton »

Siemka. Mam problem z uruchomieniem gry na C64. Zgrałem obraz D64 na dyskietkę i ... dupa. Nie wczytuje się.
Jakie wymagania ma gra?

Awatar użytkownika
Steffan
Posty: 540
Rejestracja: 04 maja 2019, 19:43
Grupa: BooM!

Re: Scramble Infinity

#7 Post autor: Steffan »

Renton pisze:
24 gru 2021, 00:43
Siemka. Mam problem z uruchomieniem gry na C64. Zgrałem obraz D64 na dyskietkę i ... dupa. Nie wczytuje się.
Jakie wymagania ma gra?
Elo Renton.
Wymagania: komodur.
Tak na poważnie to standardowa PAL-owa maszyna, bez udziwnień :D
pozdro
Steffan
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]

Awatar użytkownika
carrion
Posty: 2180
Rejestracja: 27 lut 2009, 17:38
Grupa: Bonzai
Kontakt:

Re: Scramble Infinity

#8 Post autor: carrion »

Renton pisze:
24 gru 2021, 00:43
Siemka. Mam problem z uruchomieniem gry na C64. Zgrałem obraz D64 na dyskietkę i ... dupa. Nie wczytuje się.
Jakie wymagania ma gra?
hej Renton.
A co to znaczy nie wczytuje się?
- Wcale się nie wczytuje nawet plik startowy?
- Wczytuje ale nie uruchamia?
- wczytuje ale zatrzymują podczas ładowania na podczas obrazka tytułowego?

W jaki sposób ładujesz grę?
c64portal.pl

radius75
Posty: 36
Rejestracja: 26 sie 2020, 15:56

Re: Scramble Infinity

#9 Post autor: radius75 »

Renton pisze:
24 gru 2021, 00:43
Siemka. Mam problem z uruchomieniem gry na C64. Zgrałem obraz D64 na dyskietkę i ... dupa. Nie wczytuje się.
Jakie wymagania ma gra?
Zacznij od tego czym otwierasz obraz d64 i w jaki sposób go kopiujesz na prawdziwą dyskietkę.
Gra uzywa fastloadera chyba Krila w pamięci stacji dyskietek, doczytuje w locie grafikę planszy, to raczej wymaga aby kopia miała 1:1 rozmieszczone dane po sektorach dyskietki

Awatar użytkownika
Renton
Posty: 13
Rejestracja: 16 sty 2017, 12:35
Grupa: HCP

Re: Scramble Infinity

#10 Post autor: Renton »

Panowie, sytuacja opanowana!
Skopiowałem obraz na dyskietkę, ale żeby gra się wczytała, do komody nie może być nic innego podpiętego tylko sama stacja!
SDBox mi tu bruździł ;) i mimo że go wypiąłem z C64 to zapomniałem, że drugim kablem podłączony był to stacji ... że zasilanie bierze ze stacji. Po wypięciu wszystkiego. Gra się wczytuje.
Graficznie jest wspaniała.

Pozdro

Awatar użytkownika
Steffan
Posty: 540
Rejestracja: 04 maja 2019, 19:43
Grupa: BooM!

Re: Scramble Infinity

#11 Post autor: Steffan »

Renton pisze:
14 sty 2022, 13:49
Panowie, sytuacja opanowana!
Skopiowałem obraz na dyskietkę, ale żeby gra się wczytała, do komody nie może być nic innego podpiętego tylko sama stacja!
SDBox mi tu bruździł ;) i mimo że go wypiąłem z C64 to zapomniałem, że drugim kablem podłączony był to stacji ... że zasilanie bierze ze stacji. Po wypięciu wszystkiego. Gra się wczytuje.
Graficznie jest wspaniała.

Pozdro
To, że go wypiąłeś nic nie daje, bo dalej na kablu wisi. Tak też zachowa się inna wyłączona stacja (ale nadal podpięta na serialu), będzie przeszkadzała w zabawie :D .
Pozdro
S.
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]

Awatar użytkownika
Hornet
Posty: 147
Rejestracja: 06 paź 2009, 10:31
Grupa: Agony Design

Re: Scramble Infinity

#12 Post autor: Hornet »

No proszę, proszę - co to za cymesik! Pykałem w to ze 40 lat temu na tzw automatach...szacunek za gierkę, będę pykał na pewno!
Oczko się urwało! Temu misiu!

ODPOWIEDZ