Fishbomb - ocokaman?
Fishbomb - ocokaman?
Być może zakopię żółtym piaskiem swoją przeszłość scenową i podkreślę zanik odrobiny wiedzy, którą zassalem ale niech mi ktoś wyjaśni o co chodzi w "Fishbomb" Extendów? Słyszałem plotki że demo nudnie długie choć potem są efekty ale mam dramę bo odpalam na dwóch różnych komciach i mam to samo. Fajne fullscreeny bez ramek, oczywiście na żywym CRT i tak to trwa i trwa i trwa...nie wiem ile mam czekać żeby zerknąć na coś co widziałem przelotem na YT ( wyłączyłem, przysięgam!) a co jest przedmiotem iluś tam wdechów.
Alternatywa jest taka, że puszczę sobie to na real HW i będę ciupał drewno na podpałkę tylko ile to będzie trwać? Kiedyś Megastyle robił dema wpizdugodzinne ale coś się działo. A tu?
Ktoś coś?
Alternatywa jest taka, że puszczę sobie to na real HW i będę ciupał drewno na podpałkę tylko ile to będzie trwać? Kiedyś Megastyle robił dema wpizdugodzinne ale coś się działo. A tu?
Ktoś coś?
Oczko się urwało! Temu misiu!
Re: Fishbomb - ocokaman?
jak wyświetlają się te screeny to należy przełożyć dyskietkę na druga stronę
O! "Intuicyjne". Prawie jak hidden party Camelotu lub Elysium!
Dzięki, sprawdzę co to za cudo...
Dzięki, sprawdzę co to za cudo...
- KB777reborn
- Grupa: 1100°Crew
- Kontakt:
No faktycznie, podpowiedź...
Demo poszło na starym C64 i to po wgraniu drugiej strony z selektora. Czysty mount drugiej strony z Ultimate zawieszał i mydelniczkę i c64c.
Wrażenia?
Dramat....
Tego nie da się oglądać. Być może cuda się dzieją z z Vic ale jest to wybitnie niestrawne i obleśne. Stare manipulacje z Vic Camelotu są przy tym magią.
Ach, te stare grafiki Electrica....
Demo poszło na starym C64 i to po wgraniu drugiej strony z selektora. Czysty mount drugiej strony z Ultimate zawieszał i mydelniczkę i c64c.
Wrażenia?
Dramat....
Tego nie da się oglądać. Być może cuda się dzieją z z Vic ale jest to wybitnie niestrawne i obleśne. Stare manipulacje z Vic Camelotu są przy tym magią.
Ach, te stare grafiki Electrica....
Zerknij se to na starym CRT-monitorze, podobno ma byc calkiem inny effekt niz na TFT.
Samemu nie sprawdzalem, ale wczoraj mi to paru ludzi powiedzialo.
Samemu nie sprawdzalem, ale wczoraj mi to paru ludzi powiedzialo.
- -- --- ---- ----- ------ NO CARRIER ------ ----- ---- --- -- -
No dyć oglądam to na starym Grundigu i kompletnie nie wiem co tam ma dupę urywać
Wejście w menu U2+ wiesza demo, nie działa tez zmiana dysku przez przytrzymanie przycisku menu.
Działa jedynie zmiana dysku zdalnie przez terminal Putty.
Edit. zmiana nazw .d64 z sidea na side1 / sideb na side2 pozwala zmieniać dyski przytrzymaniem przycisku menu.
yup zabanglało. loopuję się w nieskończoność ze zmienioną paletą, niektóre sceny całkiem ładne, szczególnie przy dużym nasyceniu/inwersji palety.
soundtrack na na starym sidzie barely listenable
czy jakoś specjalnie ładniejsze na crt? każde demo jest ładniejsze na crt ;]
hornet, urywać nie musi, demo wpisujące się w tradycję dem bazujących na aaanimacji
front 242
https://www.youtube.com/watch?v=wAJx5Ud0pLc
(i jego remake na c64 by jormas: https://csdb.dk/release/?id=220371)
mina omistan
https://www.youtube.com/watch?v=miKbidtLjuA
... i 'state of the art', bo to przecież jak flash player ;]
etc etc