Stary Pienik 7 - libation train

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
elban
Grupa: aRise

Stary Pienik 7 - libation train

#1 Post autor: elban »

Sa dwie opcje bezposredniego dotarcia. Obydwie sa slabe.

Interregio o 17.45. Jedzie jakies 2.40. Jest pociagiem z wagonami bez przedzialow. Pewnie z powodu startujacej majowki bedzie zajebany po dach. Trudno sie spodziewac zeby w takich warunkach kulturalne spozycie wysokoprocentowego alkoholu nie wzbudzilo buntu na pokladzie. Za duza szansa na przejazd zajebanym pociagiem na trzezwo. Odpada

TLK o 19. Pewnie tez bedzie zajebany bo to pierwszy pociag, ktory sie lapie na bilet weekendowy. Mozna by to ominac kupujac weekendowy na pierwsza klase (100pln) plus miejscowki za 6. Rowniez jezdzie kolo 3h. Tez odpada, nie ma chetnego na zakup biletow i miejscowek dla wszystkich + pozny dojazd.

Jest za to piekne rozwiazanie.

17.35 - ekspres regionalny do Kutna. Kulturalny sklad, klimatyzacja, ale jest tez Wars. I tam skierujemy swoje kroki na spozycie. Po godzinie z hakiem wysiadamy w Kutnie, chetni ogladaja slynny dworzec, inni pala papierosy. Garmaz zapewniaja budy z zapiekankami. Po krotkiej przerwie ladujemy ie do klasycznego zoltego kibla (osobowego), ktory wiezie nas do Torunia. Wiadomo ze to juz bedzie nasz pociag i bedzie mozna tam pic, palic, spiewac piosenki. Cala podroz trwa rowno 3h. Pani w budzie z dlugimi zapiekankami obiecala nastawic piec tak zeby byc przygotowana na wydanie na wyzerki kolo 20.30.

Godziny odjazdow z centralnego. Jak ktos chce mi pomoc zaklepac miejsce w Warsie zapraszam na Wschodnia.

Jak na razie, w tej pieknej podrozy udzial zapowiedzieli

Pimpek, Blight, Bartek, Randall i ja. Wszystkich innych amatorow imprez w pociagach - zapraszamy. Zapewniamy towarzystwo, szklo, po uiszczeniu 'wejsciowki' w postaci flaszki, rowniez spozycie. Bedzie lekki gnoj - jak zwykle. :)
was twenty, is five, my friend...

bimber
Grupa: arise

Re: Stary Pienik 7 - libation train

#2 Post autor: bimber »

troche ci zburze masterplan - Kutno jest w remoncie, budynek zamkniety za parkanem, budy usuniete. takze najblizsze czynne budy w Toruniu (zapiekanki i obsluga bez zmian, testowane niedawno).

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

Re: Stary Pienik 7 - libation train

#3 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

bimber pisze:Kutno jest w remoncie, budynek zamkniety za parkanem
Potwierdzam, wracalem przez Kutno z atarowskiego party. Kasy biletowe sa przeniesione na druga strone ulicy, kebabow nie stwierdzono.

splatterpunk

#4 Post autor: splatterpunk »

Dobrze się zapowiada ten przejazd. Z każdym dniem mam coraz większą ochotę na Piernika i Toruń. Jestem chętny na doczepkę na warunkach opisanych powyżej.

Teraz takie pytanie: czy ktoś z Katowic lub ogólnie z południa się wybiera?
Z Sebalozem może połączymy moce (Seba?) w jakimś TLK Kato-->Wawa.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#5 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

splatterpunk pisze:Z Sebalozem może połączymy moce (Seba?) w jakimś TLK Kato-->Wawa.
Masz z Krakowa pociag TLK 14:05 do Warszawy Centralnej 17.05, a ja z Katowic Regionalny 13.56 -> 17.21.
Ale po moich ostatnich goscinnych wystepach na Forever i Revision, moga mnie nawet do Warsu nie wpuscic :)

Awatar użytkownika
Cobra
Grupa: Samar

#6 Post autor: Cobra »

Jeśli zdązę to pojadę z Wami.
8 bit rulez:)

elban

#7 Post autor: elban »

zapraszamy. mozna sie dosiasc w Kutnie.

Prosze o potwierdzenia kto startuje juz w Warsie - dla 10+ osob moze byc ciezko zajac stolik w Warsie, wiec bede potrzebowal pomocnikow.

Awatar użytkownika
kenji
Grupa: Dream

#8 Post autor: kenji »

O której jest odjazd z Kutna? O 19:22 widzę tylko jakiś IR; Pierwszy żółtek jest dopiero o 19:55 a na miejscu jest o 21:39. Tak pytam, bo może nadłożę drogi (delikatnie mówiąc) i się zabiorę z Wami z Kutna.
. : dream : .
Boom!

elban

#9 Post autor: elban »

to ten

http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/pn/ ... 1334528887&

kurwa. co ciekawe on jedzie z WuWuA - wczesniej tego nie wyczailem.

hmmmm..... na pewno z Kutna jedziemy tym. Czy olewamy przesiadke to sie jeszcze okaze. Dam znac.

Awatar użytkownika
kenji
Grupa: Dream

#10 Post autor: kenji »

Czyli odpuszczam, bo mój pociąg będzie w Kutnie 2 minuty po waszym odjeździe.
. : dream : .
Boom!

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#11 Post autor: kotrobot »

Może chociaż ze Wschodniego na Zachodni się party-train przejadę. ;)
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#12 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

kotrobot pisze:Może chociaż ze Wschodniego na Zachodni się party-train przejadę. ;)
Przypomina mi sie Szczygieł i jego pierwszy wyjazd na party :)

splatterpunk

#13 Post autor: splatterpunk »

elban pisze:zapraszamy. mozna sie dosiasc w Kutnie.

Prosze o potwierdzenia kto startuje juz w Warsie - dla 10+ osob moze byc ciezko zajac stolik w Warsie, wiec bede potrzebowal pomocnikow.
Wstępnie mogę powiedzieć, że mam zamiar wsiąść w Warszawie Centralnej w pociąg 17:35 RE 27120 do Kutna.

splatterpunk

#14 Post autor: splatterpunk »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:
splatterpunk pisze:Z Sebalozem może połączymy moce (Seba?) w jakimś TLK Kato-->Wawa.
Masz z Krakowa pociag TLK 14:05 do Warszawy Centralnej 17.05, a ja z Katowic Regionalny 13.56 -> 17.21.
Ale po moich ostatnich goscinnych wystepach na Forever i Revision, moga mnie nawet do Warsu nie wpuscic :)
Jadę z Oświęcimia więc czy przez Kraków czy przez Katowice to nie ma większego znaczenia. Myślałem, żeby pojechać wcześniej trochę, tak żeby mieć parę godzin zapasu w Warszawie i rozejrzeć się po mieście (dawno nie byłem) i na tą 17:35 załapać się na Wars.

Awatar użytkownika
Cobra
Grupa: Samar

#15 Post autor: Cobra »

O,widzę, że ten pociąg z Warszawy Zachodniej odjeżdża o 17,50-to dobra informacja.

Elban:
Czy to jest bezpośredni pociąg do Torunia?, czy z przesiadką?. Pytam bo z linku wynika, że jednak bez przesiadki.
8 bit rulez:)

elban

#16 Post autor: elban »

dobra. jedziemy bez zmian, czyli z przesiadka.

Zapraszamy do Warsu. Tam bedziemy kombinowac co dalej. Jezeli drugie IR okaze sie chujnia bez mozliwosci spozycia przynajmniej bedziemy juz dziabnieci. ;)

Cresh - zapraszamy. Dla zachowania ciaglosci historii - powiedz zonie ze idziesz na zakupy i miej nowy sweter w siatce. ;)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#17 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

elban pisze:powiedz zonie ze idziesz na zakupy i miej nowy sweter w siatce. ;)
W Toruniu mozemy isc z Creshem do szmatexu po swetry dla wszystkich jak to bylo w Gizycku z hawajskimi koszulami :)

splatterpunk

#18 Post autor: splatterpunk »

Podbijam wątek na wszelki wypadek. Wszystko aktualne?

elban

#19 Post autor: elban »

jasne.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#20 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

jade z Katowic InterRegio 13.56, przed wyjazdem wizyta w sklepie "piwa regionalne" po stuff na kompo.
http://www.mmsilesia.pl/394607/2011/11/ ... egory=news

ODPOWIEDZ