Vic 20 problem z wczytywaniem z magnetofonu .

Miejsce gdzie śmiało możemy porozmawiać o wszystkim, co dotyczy starszego brata Commodore 64.
Wiadomość
Autor
Thomas
Posty: 1
Rejestracja: 20 sie 2022, 22:29

Vic 20 problem z wczytywaniem z magnetofonu .

#1 Post autor: Thomas »

Witam wszystkich serdecznie .

Mam problem z wczytywaniem z magnetofonu . Mam podłączony magnetofon z commodore C64 , magnetofon kręci przewija ogólnie jest sprawny mechanicznie . Podczas próby wgrania gry nie ma żadnych pasków na ekranie ani dźwięku , nie wiem czy ma tak być przy VIC 20 tak jak w C64 .Brak jakiejkolwiek informacji o wczytywanym programie lub grze żadnego tytułowego ekranu . Jest tylko informacja Searching podczas wciśnięcia klawisza play , czyli komputer widzi magnetofon .Kable sprawdzone nic nie jest urwane .Jest jeden czarny kabel przylutowany do płytki ale nigdzie nie jest podłączony , możliwe że jest to masa ale jest przylutowany do jednej z ścieżek biegnących z układu scalonego .Myślę że to nie może być powodem ale może się mylę .Proszę o jakąś pomoc lub nakierowanie może robię coś nie tak . Dodam że nie czekałem całego czasu wgrywania ze względu na brak jakichkolwiek sygnałów wczytywania , czas odczekany to maksymalnie 5 minut .

speedy2002
Posty: 15
Rejestracja: 16 mar 2019, 13:06

Re: Vic 20 problem z wczytywaniem z magnetofonu .

#2 Post autor: speedy2002 »

Hej,
A skos głowicy ustawiony?

Nameless
Posty: 271
Rejestracja: 04 lis 2013, 11:23

Re: Vic 20 problem z wczytywaniem z magnetofonu .

#3 Post autor: Nameless »

a napisz sobie byle co w Basicu zapisz i spróbuj wczytać

ODPOWIEDZ