Interfejs WIC64 - więcej niż modem

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
Sebastian030

Re: Interfejs WIC64 - więcej niż modem

#61 Post autor: Sebastian030 »

Zakupiłem WIC64 i widzę potencjał w media center , fajnie by było jakby na przykład ktoś z forum chciałby udostępnić jakiś plik wrzuca go do media center public podaje ID pliku na forum i ten kto posiada WIC64 może sobie ściągnąć takie fajne przekazywanie plików przez prawdziwego commodorka, pobawiłem się w wysyłanie ściąganie i nagrywanie plików D64 PRG na dyskietkę ale coś nie idzie mi z REU posiadam RAD i chyba problem jest w tym że mam tylko cartridge Rubikus i zwykłą stacje dysków 1541 II i tak dużego pliku jak REU nie zapisze bo nie ma na czym mimo że cały plik ściąga ogólnie WIC64 piekielnie szybki. Bardzo fajny

dekanex

#62 Post autor: dekanex »

Co znaczy, że nie idzie Ci z REU? Rozwiń to.

Sebastian030

#63 Post autor: Sebastian030 »

Chodzi mi o to że pobieram z media center plik z rozszerzeniem REU i mam do wybory zapisac stacja 8 lub 9 pobiera skończy i nic, nie mogę przecież wybrać RAD lub stacji dysków może jak przyjdzie mi sd2iec cableless to może na niego zapisze. Wiesz narazie jestem w świecie c64 mało rozeznany i się uczę poprubóję jeszcze

comankh
Kontakt:

#64 Post autor: comankh »

jak dobrze zauważyłeś pliki z reu nie zmieszczą się na stronie dyskietki. ratunkiem będzie sd2iec lub ultimate.
z moich doświadczeń - download działa, z uploadem jest różnie (nie zawsze jest widoczny jako publiczny, należy pamiętać jego id żeby ściągnąć ponownie, nie widać w swoich uploaded plikach etc)

Awatar użytkownika
rebok
Grupa: BooM!

#65 Post autor: rebok »

W przypadku posiadania U64 lub UII+, sprawa jest prosta:

IMG_1551.jpeg
IMG_1551.jpeg (752.59 KiB) Przejrzano 88 razy

RAD nie posiada takiej możliwości. Moze znajdziesz jakiś program który zrzuci pamięć REU.
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]

Sebastian030

#66 Post autor: Sebastian030 »

Własnie tak RAD nie posiada możliwości zapisu danych przez c64 tylko można dopisywać na PC, przyjdzie do mnie sd2iec i pi1541zero to się pobawię na razie trochę mam pecha po oglądaniu demka 13:37 stacja 1541 II przestała odczytywać pliki muszę do niej zajrzeć(silniczek słychać) to tak na marginesie. RAD jest rozszerzeniem pamięci oraz kilkoma bajerami jak odpalenie Doom ale już na innej karcie pamięci czy oglądanie Nuvie, musieli by dodać parę funkcji żeby zbliżyć go do UII+. UII+ jest w mojej ocenie urządzeniem wielofunkcyjnym ja próbowałem go kupić 3 lata temu niedostępny dałem sobie spokój i ostatnio w tym tygodniu też niedostępny, jeszcze jedno czas najwyższy na UIII a to dlatego że chcąc mieć wi-Fi to musisz zrezygnować z możliwości odtwarzania mod, sorki ale prosi się to o nowy Ultimate mega wymiatacz. Trzeba zaprojektować takie urządzenie które podłączysz z tyłu c64 zapinane w wszystkie porty c64 znajdujące się z tyłu, szerokości c64 i głębokie na max 10cm z wi-fi, wyjście HD, wyjście jack stereo, sloty na karty 2xCF 2xSD, REU, taki kombajn ciekawe czy jest to możliwe ale to tylko wizja.

Sebastian030

#67 Post autor: Sebastian030 »

Sorki odbiegłem trochę od tematu WIC64

ODPOWIEDZ