Jak w temacie mam. I nie działa.
Jak wepnę (DB9, wireless), mam cały czas wciśnięty fire bądź w prawo. Jak z kolei wepnę zwykły joy kablem, to oczywiście wszystko działa należycie. Ten sam joy (CX40+) działa doskonale z paroma innymi retro komputerami.
Jeden znajomy powiedział mi coś takiego. Joyport Atari próbkowany jest na 50 Hz (z pamięci) a Commodore 70 Hz (z pamięci). Więc może to może być przyczyną.
Proszę o sugestię oraz czy da się dorobić "zaocznie" końcówkę 'dongle', która umożliwi działanie z C64 ww. joya.
C64C i bezprzewodowy joy Atari CX40+
- DiskDoctor
C64C i bezprzewodowy joy Atari CX40+
Commodore 64C + LumaFix64 + Ultimate-II+L w/ Tape Adapter & WiFi Module + WiC64
- DiskDoctor
Re: C64C i bezprzewodowy joy Atari CX40+
Bump!
Nikt nie miał tego problemu co ja?
Nikt nie miał tego problemu co ja?
Commodore 64C + LumaFix64 + Ultimate-II+L w/ Tape Adapter & WiFi Module + WiC64
-
hobocti77x_
Re: C64C i bezprzewodowy joy Atari CX40+
Czy tak sie dzieje w obu portach ?
Co do probkowania w Atari to jest 50/60 Hz zaleznie od tego czy PAL czy NTSC.
W c64 60 Hz w NTSC , a PAL 50/60 Hz. Wiec teoria zwiazana z czestotliwoscia raczej odpada
Ale odbiornik moze glupiec jak jest zasypywany danymi przy skanowaniu klawiatury
W inych komputerach gniazdo joya najczesciej pracuje jako wejscie , w c64 jego funkcja ciagle sie zmienia , raz jest wejsciem a za chwile wyjsciem.
Co do probkowania w Atari to jest 50/60 Hz zaleznie od tego czy PAL czy NTSC.
W c64 60 Hz w NTSC , a PAL 50/60 Hz. Wiec teoria zwiazana z czestotliwoscia raczej odpada
Ale odbiornik moze glupiec jak jest zasypywany danymi przy skanowaniu klawiatury
W inych komputerach gniazdo joya najczesciej pracuje jako wejscie , w c64 jego funkcja ciagle sie zmienia , raz jest wejsciem a za chwile wyjsciem.