problem z 1541 Ultimate II+ i numer urządzenia

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
carrion
Posty: 1996
Rejestracja: 27 lut 2009, 17:38
Grupa: Bonzai
Kontakt:

problem z 1541 Ultimate II+ i numer urządzenia

#1 Post autor: carrion »

hej nie wiem czemu dopiero teraz to zauważyłem ale nie mogę zmienić numery stacji A na inny numer niż 8.

o co chodzi:
- mam firmware 3.9 w 1541 ultimate II+
- chcę zmienić numer stacji A z nr 8 na 9
- i nie mogę ?!?
- nie da się ani klawiszem RETURN ani kursorem w prawo zmienić z 8 na 9. ani na żaden inny numer

czy to ja czegoś nie wiem i nie umiem albo to jest jakiś babol?
dodam że w 3.7 (wróciłem na chwilę do tego firmwareu) da się to zrobić.

o co chodzi?
c64portal.pl

wojtek9989
Posty: 14
Rejestracja: 08 cze 2019, 10:26

Re: problem z 1541 Ultimate II+ i numer urządzenia

#2 Post autor: wojtek9989 »

W wersji 3.9 zmianę numeru napędu robi się klawiszami + -

Awatar użytkownika
carrion
Posty: 1996
Rejestracja: 27 lut 2009, 17:38
Grupa: Bonzai
Kontakt:

Re: problem z 1541 Ultimate II+ i numer urządzenia

#3 Post autor: carrion »

heh... nie było tematu :)

swoją drogą t gdzieś o tym pisali? bo nie znalazłem.
c64portal.pl

ODPOWIEDZ