6510 w C16

Nie ma róży bez kolców... Miejsce na dyskusję o najmłodszym bracie C64
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Nitro
Posty: 1325
Rejestracja: 03 wrz 2008, 20:23
Grupa: Black Sun

6510 w C16

#1 Post autor: Nitro »

Ja do mojego C16 wstawilem 6510/8500 juz kilka lat temu ale nie upublicznilem tego, zeby na allegro nie zaczely sie pojawiac "sprawne" c16/116/+4
Ku potomności info: jest jakiś adapter do tego i działa to podobno całkiem sprawnie minus obsługa magnetofonu i coś jeszcze.

hobocti77x
Posty: 24
Rejestracja: 10 wrz 2018, 09:47

Re: 6510 w C16

#2 Post autor: hobocti77x »

Trzeba zmienic ROM.

Awatar użytkownika
Nitro
Posty: 1325
Rejestracja: 03 wrz 2008, 20:23
Grupa: Black Sun

Re: 6510 w C16

#3 Post autor: Nitro »

Tak, w międzyczasie pojawiły się w pełni kompatybilne zamienniki CPU od kolegi zaxxon'a.

KB777
Posty: 250
Rejestracja: 03 wrz 2009, 11:21

Re: 6510 w C16

#4 Post autor: KB777 »

Nitro pisze:Tak, w międzyczasie pojawiły się w pełni kompatybilne zamienniki CPU od kolegi zaxxon'a.
Gwoli ścisłości - creditsy powinny iść (przede wszystkim ?) do Marka Smitha.

No i nie zapominajmy o kolejnym wyklętym (nie, nie Gang C64 - tylko Jednoosobowy Gang Kisiela), który też zapowiadał zamiennik 8501.
- konto nieaktywne -

ODPOWIEDZ