gruby jakoś zapomniałem ci powiedzieć....
w tę niedzielę na giełdzie kupiłem 1084s (trochę brudny i bez klapki) za 180pln
na allegro w ubiegłym tygodniu taki (tyle że z klapką) był za 200. Trzeba tylko pojechaś i popytać bo oni zazwyczaj tego nie przywożą ale na sklepach mają...
ja mam philipsa w stanie praktycznie jak nowy.. wiecznie trzymany w dedykowanym kondomie... od 2 lat praktycznie nieuzywany.... a wczesniej tez od swieta... byl ze mna m.in. na sp1 oraz sp2 wraz z c128dcr.... ale nie, nie oddam, jeszcze nie teraz...
@Carrion: na jakiej giełdzie? Jarmark na Kole? Czy ta giełda za stodołą co to kiedyś była na grzybowskiej? Czy jeszcze coś innego? A na brudną obudowę, to wiesz co...
Na Grzybie ? 1084s to chyba od 15-lat tam nie było Nawet AmiSerwis się nie chwali swoimi korzeniami. Ale chyba jeszcze wciąż jest tam gościu, który ma trochę magnetofonów
Może Wolumen ? Od żulika można coś kupić okazyjnie Kiedyś na "stołach" gościu miał stację 8250 - i to tą blaszankę, nie LP.
A może Olimpia ? Tam czasem można upolować jakieś Atari czy inną Komodę
Kupiłem na giełdzie za Stodołą.
Tzn pochodziłem popytałem i jeden koleś powiedział że ma ale na sklepie i żebym w poniedziałek podjechał (na głębokiej pradze). pojechałem i kupiłem. btw: jak ktoś chce to koleś ma masę akcesorii do retro sprzętu, (monitorów już niestety nie), np simy do Amigi, dyskietki, itp....
tak serio jesli to wciaz aktualne to moge jeszcze do kumpla zadzwonic i zapytac czy swojego by nie chcial sprzedac - przypomnialem sobie ze mial takowego i tylko mu w pokoju zawadzal .. to byl zdaje sie 1084s (z amiga 1200 uzywal).
Ja mam chyba z 5 - i co ciekawe każdy z innym oznaczeniem - cena każdego nie przekroczyła 50 zł - wszystkie sprawne, ale fakt - ostatnio monitorów 1084 jak na lekarstwo - np. atarowcy tez je cenią, bo to chyba jeden z lepszych monitorów na 8-bit wogóle.
te zdjeciach powyżej to moja "wieża" domowa ( z wysuwanymi półkami)- reszta kolekcji u starych na strychu.
za "byle co" nie oddam bo każdy na swój sposób jest inny (jeden czarny, drugi taki pc-towy na stopce, trzeci ze zdjęćia, czwarty klasyk, piąty z innymi wejściami itd) - ale żeby chociaż z czołówki światowgo poziomu (@sebaloz - portal by mnie usatysfakcjonował )