Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

1541-II - czy była taka stacja?

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
juntek
Posty: 21
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

1541-II - czy była taka stacja?

#1 Postautor: juntek » pn lis 12, 2018 8:05 pm

Ostatnio kupiłem okazyjnie kilka egzemplarzy, z których jeden nie ma tego sprężynującego mechanizmu wyrzucającego dyskietkę po otwarciu zamka. Stacja działa, wewnętrznie jest z nią wszystko ok, i nie wygląda na to by ktoś w niej grzebał. Jednak dyskietkę trzeba sobie wysunąć samemu. Dlatego zastanawiam się czy może był taki model czy po prostu zostało to z mojej stacji wymontowane.

Nameless
Posty: 109
Rejestracja: pn lis 04, 2013 11:23 am

Re: 1541-II - czy była taka stacja?

#2 Postautor: Nameless » pn lis 12, 2018 8:10 pm

Były. Ja taką mam. Napęd bez wyrzutnika.

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 21
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

Re: 1541-II - czy była taka stacja?

#3 Postautor: juntek » pn lis 12, 2018 8:16 pm

ok, dzięki

KB777
Posty: 244
Rejestracja: czw wrz 03, 2009 11:21 am

Re: 1541-II - czy była taka stacja?

#4 Postautor: KB777 » wt lis 13, 2018 11:34 am

1541-II miały różne mechanizmy

Obrazek
always @(posedge Clk)

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 21
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

1541-II - czy była taka stacja?

#5 Postautor: juntek » wt lis 13, 2018 5:05 pm

KB777 pisze:1541-II miały różne mechanizmy

Dziękuję, sprawdziłem i mam dokładnie takie stacje jak na zdjęciach. I właśnie ta druga stacja u mnie jest bez wyrzutnika. Wcześniej nie zauważyłem różnicy w przednich panelach.

p.s. Gdy rozkręcałem je celem wyczyszczenia i nasmarowania to widziałem, że jest między nimi również różnica w budowie samej głowicy.


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości