Kiedyś... miałem C64, owszem. Ale miałem kilku-nasto-letnią przerwę i teraz czas wrócić do korzeni

W moje ręce dostał się sprawny C64II o oznaczeniu PCB ASSY No 250469, PCB No 252311 rev. B. A jako, że jestem muzykiem (głównie Amiga - np. tutaj), postanowiłęm go nieco "udoskonalić".
Sprawa pierwsza, to oczywiście wbudowanie potencjometrów do regulacji dźwięku do ewentualnego Cynthcarta/Mssiah'a. Schemat już mam, ale nigdzie nie mogę namierzyć, czy potencjometry 500K mają to być potencjometry zwykłe czy wieloobrotowe, ktoś może pomóc?
Nie mogę też namierzyć schematu montażu tych potencjometrów w wersji z wyłącznikiem (tak, żeby można było po wyłączeniu korzystać "normalnie" z obu gniazd)...
Sprawa druga, to przycisk reset, ale z tym sobie raczej poradzę

Sprawa trzecia, to modyfikacja wyjścia AV na S-Video, ktoś dysponuje jakimś SZCZEGÓŁOWYM opisem (nie jestem elektronikiem)... Szukałem tu i ówdzie, ale ciężko znaleźć jakieś rozwiązania dla laików.
Sprawa czwarta to wyjścia audio - jakie są opcje?
Sprawa piąta, to jaka w C64II siedzi dioda led (chcę ją wymienić na niebieską)?
Sprawa piąta, to czy jest gdzieś osiągalny schemat płyty głównej mojego modelu wraz z opisem co gdzie jest?
Sprawa szósta - gdzie kupię najtaniej SD2IEC? Lub chociaż znajdę schemat podłączenia odtwarzacza/telefonu do magnetofonu, by móc wczytywać gry z plików wav?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi