PETSCII art - pierwsze kroki
- Operator Teleksu
PETSCII art - pierwsze kroki
Cześć,
Chciałbym zapytać o wasze zdanie na temat moich grafik PETSCII. Oglądałem oczywiście, takie grafiki na csdb i niby wiem
jakie zbierają jakie noty, wiem że można znaleźć i lepsze i gorsze od moich, ale czasem można mieć wątpliwości co do
konkretnego przypadku czy też nie być 100% obiektywnym w stosunku do samego siebie. Stąd ankieta.
Obrazki które załączam to moje pierwsze kroki - jestem ciekawy czy mam jakieś szanse startować jako grafik czy lepiej nie
brać się za coś do czego się nie nadaję.
TYLKO NIEWIELKA PROŚBA - ocenę w ankiecie wystawcie mi bez naciągania a ew. pocieszenia napiszcie w poście, nie
odwrotnie.
Dzięki za wszelki odzew.
Chciałbym zapytać o wasze zdanie na temat moich grafik PETSCII. Oglądałem oczywiście, takie grafiki na csdb i niby wiem
jakie zbierają jakie noty, wiem że można znaleźć i lepsze i gorsze od moich, ale czasem można mieć wątpliwości co do
konkretnego przypadku czy też nie być 100% obiektywnym w stosunku do samego siebie. Stąd ankieta.
Obrazki które załączam to moje pierwsze kroki - jestem ciekawy czy mam jakieś szanse startować jako grafik czy lepiej nie
brać się za coś do czego się nie nadaję.
TYLKO NIEWIELKA PROŚBA - ocenę w ankiecie wystawcie mi bez naciągania a ew. pocieszenia napiszcie w poście, nie
odwrotnie.
Dzięki za wszelki odzew.
- Załączniki
-
- still-life.png (7.07 KiB) Przejrzano 3802 razy
-
- pepsi.png (6.17 KiB) Przejrzano 3802 razy
-
- act.png (10.48 KiB) Przejrzano 3802 razy
Have a nice day!
Re: PETSCII art - pierwsze kroki
Hej do odważnych świat należy wg. Mnie działaj i maluj szanse masz z praktyki wiem, że każda kolejna praca będzie ewoluowała i będziesz poprzez to lepszy a trening czyni mistrza. Życzę powodzenia w kolejnych pracach
- Operator Teleksu
Dzięki za miłe słowa
Muszę jednak trochę zapytać, a propos treningu - totalnie pierwsza praca to były te puszki, druga to były owoce jak napisałem,
no i trzecia akt - moim zdaniem eksperyment taki po prostu, no i trochę nieudany. Czy oceniacie że z trzecią pracą, się trochę
cofnąłem krok w tył, czy też to kwestia podejścia za wcześnie do zbyt trudnego tematu?
BTW, średnia ocen z ankiety wychodzi, mniej więcej taka jak sam podejrzewałem, także zakładam że z moim obiektywizmem
jednak wszystko w porządku - jeśli niezupełnie i komuś ten akt się zupełnie podobał to też może dać mi znać.
Have a nice day!
Dobra rada „Wujka Dobra Rada”:
Rób to co lubisz i nie oglądaj się na opinie innych ludzi.
Wytrwałość popłaca i jeśli nawet na początku nie wychodzi to z czasem nabierzesz wprawy.
Rób to co lubisz i nie oglądaj się na opinie innych ludzi.
Wytrwałość popłaca i jeśli nawet na początku nie wychodzi to z czasem nabierzesz wprawy.
READY.
◼
◼
- Sebaloz/Lepsi.De
udany debiut
mogles przyjechac tydzien temu do Opola, zglosic do konkursu i zaprezentowac na big screenie
https://csdb.dk/release/?id=218493
mogles przyjechac tydzien temu do Opola, zglosic do konkursu i zaprezentowac na big screenie
Zgadzam się. Dobra robota.
Czekam na więcej.
S.
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
- Operator Teleksu
Dzięki. Do Opola niestety mam daleko i nie jestem zbyt "dyspozycyjny" że tak powiem, ale może jeszcze kiedyś tam kiedyś.Sebaloz/Lepsi.De pisze: ↑07 cze 2022, 08:41udany debiut
Też sobie życzę żeby było tego w przyszłości więcej. Pozdro.
Have a nice day!
- Sebaloz/Lepsi.De
Wegrzy przyjechali samochodem i przylecialo tez kilka osob mieszkajacych juz poza granicami kraju. Do Opola jechaly pociagi/samochody z najdalszych czesci Polski np Szczecin, Gdańsk czy Białystok. Mogles przyjechac w sobote wieczorem na konkursy a w niedziele wrocic z kims do domu rozmawiajac po drodze o scenie. Albo po prostu wyslac produkcje mailem a wieczorem ogladac z domu reakcje publicznosci i komentowac na twitchu (co mozna bylo tez robic z ławki pod party place).Operator Teleksu pisze: ↑11 cze 2022, 14:55Dzięki. Do Opola niestety mam daleko i nie jestem zbyt "dyspozycyjny" że tak powiem, ale może jeszcze kiedyś tam kiedyś.
Sebaloz/Lepsi.De pisze: ↑11 cze 2022, 16:05Wegrzy przyjechali samochodem i przylecialo tez kilka osob mieszkajacych juz poza granicami kraju. Do Opola jechaly pociagi/samochody z najdalszych czesci Polski np Szczecin, Gdańsk czy Białystok. Mogles przyjechac w sobote wieczorem na konkursy a w niedziele wrocic z kims do domu rozmawiajac po drodze o scenie. Albo po prostu wyslac produkcje mailem a wieczorem ogladac z domu reakcje publicznosci i komentowac na twitchu (co mozna bylo tez robic z ławki pod party place).Operator Teleksu pisze: ↑11 cze 2022, 14:55Dzięki. Do Opola niestety mam daleko i nie jestem zbyt "dyspozycyjny" że tak powiem, ale może jeszcze kiedyś tam kiedyś.
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zrobić taką minę i co najwyżej zapytać kiedy następna taka okazja (pewnie za rok)?
BTW: żaden ze mnie wielki komodorowiec, w zasadzie dopiero obecnie się wkręcam w ten temat, mnie tam zawsze pociągały komputery zwłaszcza oldskulowe, ale nie wiem czy pisałem to kiedyś czy nie - nawet nie posiadam ani nigdy nie posiadałem oryginalnego C64, zainteresowałem się właśnie C64 przez to że posiada bardzo aktywną demoscenę i nietrudno o wszelkie możliwe tutoriale itp. Nie piszę tego tylko po to żeby się usprawiedliwiać ale... usprawiedliwiać się też w sensie że chyba byłbym taką sierotką marysią trochę.
Pozdrawiam i co złego to nie ja
Have a nice day!
- Sebaloz/Lepsi.De
Najblizsze imprezy gdzie mozesz wystawic grafiki petscii lub produkcje kodowane na c64:
za 4 tygodnie
https://www.lostparty.pl/2022/
za 7 tygodni
http://www.teddybeer.party/
za 9 tygodni
https://www.sillyventure.eu/pl/compos
za 11 tygodni
https://xenium.rocks/pl/info
Sebaloz dobrze prawi, przyjedź na jakieś Polskie party, tylko ostrzegam, uzależnienie murowane
Nie będziesz sierotką Marysią nie bój żaby jestem pewien
- Operator Teleksu
Chwilami waham się jak Boczek w jednym z odcinków "Świata według Kiepskich".
Ale rozmawiałem już ze swoją starą matką i ojcem, wygląda na to że być może uda mi się pojawić na Lost Party 2022 z tym że tylko na weekend czyli dwa ostatnie dni. Heh mam 32 prawie 33 lata ale mojej rodzinie czasami ciężko coś wytłumaczyć
Poza tym nawet jeśli bym się nie pojawił, wysłałem Vasco dwie swoje graficzki tylko jeszcze nie dostałem odpowiedzi e-mailem. Tam żem napisał że mnie raczej nie będzie ale zmieniłem zdanie i może akurat będę. Tylko muszę ogarnąć parę spraw, znaczy zaklepać nocleg na przykład (otworzyć sobie konto w banku najpierw...).
To zabrzmi dziwnie ale jakieś przeszło 10 lat prawie nie wychodziłem z domu i wgl to trochę stuknięty jestem - bardzo proszę mi wybaczyć w razie czego, chociaż pewnie to dla was całkiem niezrozumiałe.
Ale rozmawiałem już ze swoją starą matką i ojcem, wygląda na to że być może uda mi się pojawić na Lost Party 2022 z tym że tylko na weekend czyli dwa ostatnie dni. Heh mam 32 prawie 33 lata ale mojej rodzinie czasami ciężko coś wytłumaczyć
Poza tym nawet jeśli bym się nie pojawił, wysłałem Vasco dwie swoje graficzki tylko jeszcze nie dostałem odpowiedzi e-mailem. Tam żem napisał że mnie raczej nie będzie ale zmieniłem zdanie i może akurat będę. Tylko muszę ogarnąć parę spraw, znaczy zaklepać nocleg na przykład (otworzyć sobie konto w banku najpierw...).
To zabrzmi dziwnie ale jakieś przeszło 10 lat prawie nie wychodziłem z domu i wgl to trochę stuknięty jestem - bardzo proszę mi wybaczyć w razie czego, chociaż pewnie to dla was całkiem niezrozumiałe.
Have a nice day!
Nie urażając masz jakieś problemy pisz na priv postaram się pomóc ok.
- Operator Teleksu
Ech, spoko. Napisałem to poważnie (czy tam sam nie wiem po co) ale na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. Odezwę się jak już zarezerwuję nocleg - żeby było już wszystko wiadomo na pewno czy będę.
W sumie to miło że tak napisałeś ale w tej chwili nie potrzebuję żadnej pomocy.
Have a nice day!
Ok wychodzę z założenia że trzeba pomagać ale jak jest w porządku to się cieszę