Właśnie co do Booze to nie doszukujmy się czegoś wyszukanego w czymś niewyszukanym jeżeli chodzi o złożenie dema i nie dopowiadajmy sobie że tak miało być czy było takie zamierzenie. Minimalistyczne rozpoczęcie tym szumem na kolorowych paskach i zakończenie po prostu żenua. Grafiki są minimalistyczne jakby wszyscy mieli wszystko w dupie i obudzili się tydzień przed X'em. Graficy odpierdzielili po 30% powierzchni ekranu i udają że tak ma być... HCL jak skarżył się Dane za długo chlał zamiast składać demo i do linkingu z EOD daleko daleko. Co do efektów z Uncensored - każdy albo prawie każdy jeden to koderska niemożliwość. Wreszcie wszyscy przestali napierdalać twistery teraz za dużo srania Bob'owym colorcyclingiem. Nie wiem po kiego ch... wszyscy się pastwią nad tym efektem i co gorsza więcej jak jeden raz (mistrzostwo świata to był ostatni Wonderland gdzie doliczyłem się jak pamiętam ze 6 razy colorcyklingu).carrion pisze:@booker
IMO Booze lepszy od CensOxyronów. Grafika Mirage'a choć najlepsza jakąkiedykolwiek zrobił nie ratuje dema. Tym bardziej że w demie są naprawdę słabe grafiki Bitbreakera i chyba Creepera. Yazoo taki sobie IMO. Veto z tego co umiem rozpoznać to chyba tylko grafikę do end-parta robił (?!?)
W Booze grafika też nie powala - choć szacun za XFLI. Ale te konwertowane grafiki Dane'a,m a zwłaszcza Snowden z flagą USA z okładki WIRED - lama! Ale edmo przynajmniej spójne.
Podkreślenia godne znakomite synchro z msx chociaż zaczyna mi już się faktycznie nudzić Dane i jego piskliwe motywy lekko pozmieniane w kolejnych demach.
Co do Comalandu zgadzam się dużo z Carrionem widać parcie za wszelką cenę na eodkiller ale jakoś nie bardzo to wychodzi... (Pomimo nawet włażenia w dupę dużemu tatusiowi z siesdibi przez pana z osi i upvotowania jego padliny, durnych komentarzy "OMG jakie to wspaniałe" i dobijania mu dziesiątek ascoder) Niespójna muzyka wybijająca z rytmu... Co do najgorzej ocenianych efektów przez Carriona akurat na odwrót - wektory bb i ten teksturowany cubik to masterpiece top noch. Comadancer - zajebiste wykonanie i jest to chyba jedyny moment w demie gdzie na chwilę włączył się właściwy motyw muzyczny... Dosranie czwartego dysku sampli uważam jak zawsze za marnotrawienie dyskietek i czasu widza jakiekolwiek te sample by nie były i jakąż to techniką nie byłyby one odtwarzane. To po prostu zapychanie dziury kitem. Monumentalna robota zatrudnionych 18 luda zdaje się ale nie jest to na pewno eodkiller ani #1 jak dla mnie.
#3 po prostu mnie zanudza dema tego trio są powtarzalne jak ze sztampy. Pojawi się w dupę grafy przesuwanej w prawo albe w górę i kilka innych stałych przerywników. Bardzo fajny ten ukośny scroll bardzo fajnie to wyglądało.
Moja lista z X to:
#1 Booze
#2 Comaland
#3 Shape
Eod cały czas niepokonane. Najbardziej dopracowane demo pod każdym względem.