C64 Maxi
-
Re: RE: Re: C64 Maxi
Kto co lubi. Do mnie nie trafia ani jedno ani drugie.juntek pisze:Chyba bardziej wolałbym dołożyć kilkaset zł i kupić Ultimate-64 od Gideona
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88
Re: RE: Re: C64 Maxi
Do mnie też, ale gdybym miał wybierać między tymi dwiema opcjami to wolałbym dopłacić do Ultimate ze względu na korzystniejszy stosunek możliwości do ceny.starymarabut pisze: Kto co lubi. Do mnie nie trafia ani jedno ani drugie.
READY.
◼
◼
Re: C64 Maxi
A gdyby wybierać pomiędzy ultimate a c64r? Który lepszy?
Nie wiem w jakim sensie lepszy, ale do c64r musisz mieć oryginalne chipy Commodore: CPU, CIA, VIC i SID bo inaczej nie będzie działać, a do ultimate nie musisz. Poza tym Ultimate-64 od razu dostajesz z wbudowanym U-II+823 pisze:A gdyby wybierać pomiędzy ultimate a c64r? Który lepszy?
READY.
◼
◼
To dobra opcja jest w takim razie. Rozumiem że Sid jest emulowany, ale daje radę?
SID jest emulowany ale w razie czego na płycie są podstawki dzięki czemu możesz wstawić nawet dwa oryginalne SIDy.823 pisze:To dobra opcja jest w takim razie. Rozumiem że Sid jest emulowany, ale daje radę?
A czy emulowany SID daje radę to nie wiem bo nie posiadam Ultimate-64 ani też nie miałem okazji używać.
READY.
◼
◼
Kupiłem c64 maxi działa bez najmniejszych problemów. Joy trochę ciężko chodził ale się rozruszał. Gry z pendriva uruchamiają się bez większych problemów. Można zapisywać 4 savy na grę. Savy zapisywane są na pendrive. Jedyny problem to nie można w prosty sposób uruchomić gier składających się z 2 plików jak np: Turrican 2 ale wychodzą aktualizację i może to poprawią. Pod konsolką działa mi pad Esperanza EG106
Ja większość gier przerabiam sklejam by działały z jednego pliku,jak długie to do crt. ,a jak krótkie to do d64. Lub przerabiam możliwości przypisania przycisków do innych w plikach dla The C64 mini jak i maxi .Wszystko sobie archiwizuje na Chomikuj niestety nie daje tam dostępu ze względu na większość praw autorskich ,ale jak byś chciał jakiś tytuł (_stary który jest darmowy do znalezienia w sieci bez praw_) co ci nie idzie bo wymaga zmiany dyskietki to pisz "lis1985@onet.pl" mozesz ogladnąć na YT "lukalispl" Pokazuje stare jak i nowsze gry ,a i nawet czasem moje prace .
Ciekawość wzięła górę i kupiłem dzisiaj C64 Maxi
Ciekawe czy po testach będzie czy
Ciekawe czy po testach będzie czy
C64 Reloaded MK2- Ultimate 1541 II
I co jak jest po testach ?Ciekawe czy po testach będzie czy
Fajna maszynka chociaż wiem że to emulator to C64 Reloaded poszedł na razie w odstawkę głównie dzięki wyjściu hdmi , super obraz. Większość gierek jak i dem odpaliłem bez problemu.
Obudowa i klawiatura pierwsza klasa, ja polecam
Obudowa i klawiatura pierwsza klasa, ja polecam
C64 Reloaded MK2- Ultimate 1541 II
Czy da się tak zrobić by odpalał się do Basica?
Na pewno. Masz wybór: karuzela albo standard boot z basicem.
Pozdro
Steffan
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
Genialne. Poszperałem na YT, i moim zdaniem największym atutem tego projektu jest klawiatura i tryb Basic.
Kupiłem jak był na niego szał. Głównie z myślą o hdmi. Teraz leży sobie, nie używam go wcale. Wole pograć na starym oryginale.
Ale mi się zrymowało.
pozdro
Steffan
Ale mi się zrymowało.
pozdro
Steffan
B O O M !
[TEDDY BEER C=64 PARTY]